Kuten tuossa aikaisemmassa kirjoituksessani mainitsin, mietin juoksukouluun osallistumista jo vuosi sitten. Sillon en kuitenkaan uskaltautunut mukaan, kun ajattelin, että siellä pitää kuitenkin olla kovakuntoinen. Tänä vuonna koulu oli jaettu alottelijoiden ryhmään sekä jo pidemmälle ehtineiden maratonkouluun. Alottelijoiden ryhmää mainostettiin, että aikaisempaa juoksutaustaa ei todellakaan tarvitse olla ja sekä teoria- että käytännön osuudet alkavat ihan alkeista. Niinpä uskaltauduin mukaan, mitä tosin hetken ehdin katua jo etukäteen.

Ensimmäisellä kerralla meidän jokaisen piti esitellä itsemme. Ensimmäinen aloitti kertomalla olevansa entinen kilpauimari. Seuraava sanoi omaavansa kilpaurheilutaustan 20 vuoden takaa ja oli senkin jälkeen tehnyt vaikka mitä. Kolmas oli myös aktiivinen harrastaja, en muista tarkemmin. Neljäs oli entinen kilpahiihtäjä.

Sitten olikin minun vuoro... Mullahan ei ole hirveää urheilutaustaa, lähinnä koirien kanssa ulkoilua (=kävelyä) sekä satunnaisia innostumisia lenkkeilystä ja jumpista vuosien varrella. Kaksi vuotta sitten aloin liikkua säännöllisemmin, kun liityin jäseneksi Hukkaan. Sen jälkeen onkin tullut käytyä aivan mukavasti, mitään pitkiä taukoja ei välissä ole. Mutta keskimäärin ehdin salille ehkä 3-4 kertaa viikossa. Lempilajeja ovat BodyStep, spinning ja spinnpump, kuntosalillakin tulee välillä käytyä sekä BodyBalancessa. Juoksukouluun sanoin tulleeni, jotta saisin juoksemisen liitettyä noiden lempilajien joukkoon. Yksin kun tulee juostua aina samaa matkaa ja samalla vauhdilla, jolloin siihen aika nopeasti kyllästyy. Kerroin lisäksi, että koirat vievät aikaani, minkä vuoksi en aina ehdi käymään salilla niin usein kuin haluaisin. Jos saisin yhdistettyä juoksemisen koirien kanssa ulkoiluun, niin siten saisin lisättyä liikuntamääriäni.

Seuraavaksi esittelykierrosta jatkoi nainen, joka totesi tulleensa väärään ryhmään. Hänen tarkoitus oli osallistua maratonkouluun, koska oli juossut puolikkaan jo viime keväänä. Tässä vaiheessa tosiaankin teki mieli olla jossain ihan muualla  Mutta sen jälkeen esittelyissä alkoi tulla enemmän sellaisa "en tykkää juoksemisesta" -kommentteja. Huh

Lopuksi käytiin vielä yhteislenkillä. Aikaa oli 30-40 minuuttia ja sen sai halutessaan juosta kokonaan. Vaikka tiesinkin pystyväni juoksemaan tuon ajan päätin kuitenkin jäädä hitaampaan porukkaan. Mentiin vuoronperään 2 min reippaasti kävellen ja 2 min hitaasti juosten. Oli ihan kiva Jos olisin menny juoksemaan, olisin varmasti päätynyt juoksemaan yksin ja vähän liian kovaa ja sen jälkeen olisi tuntunut, ettei se ollutkaan niin kivaa. Nyt tehtiin kevyt treeni ja jäi halu juosta vähän lisää  Samalla pääsi tutustumaan muihin kurssilaisiin. Nyt ohjelmassa on lisää tuota juoksukunnon hakemista kävely-juoksuharjoituksilla.