Blogeja selatessani törmäsin tämmöiseen kivaan 12 kuvaa -juttuun. Ideahan on siis kuvata jokin tietty kohde kerran kuussa mahdollisimman samalla tavalla. Kuukausien vaihtuminen tuo kuviin erilaisuutta. Teen tämän kuitenkin aivan omaksi ilokseni, en ajatellut linkittää kuviani tuonne haastesivulle.

Kohteen valinta oli/on vähän vaikeaa. Kun sen pitäisi olla lähellä itseä, että kuva ei jää jossain kuussa ottamatta sen vuoksi, että ei vaan jaksa raahautua paikalle. Kodin lähellä ei ole oikeastaan mitään kiinnostavaa. Mitäpä tämmöisellä asutusalueella olisi? Taloja, puita, teitä ja pyöräteitä. Ei edes mitenkään erityisen nätin näköisiä (vai onko niihin jo niin tottunut?) Ensihätään nappasin kuvan työhuoneeni ikkunasta aivan kännykällä. Pikkaisen ahdistaa tuo kännykällä kuvaaminen, mutta en kyllä ala tämän asian vuoksi edes kerran kuussa kuljettamaan järjestelmäkameraa työpaikalle. Olkoon idea kohteen muuttuminen ajan kuluessa, ei niinkään erinomaisten (tai edes hyvien) kuvien ottaminen. Hanke voi vielä kaatua Kuopioon muuttamisen vuoksi syksymmällä. Mutta sen näkee sitten.

Mutta tästä se nyt siis lähtee. Kuvassa Kastellin koulu (vai onko se Oulunsuu...?):

15.1.2010

Kuvasta kyllä puuttuu melkein kokonaan se upea pakkastunnelma, mikä täällä on nyt ollut jo jonkin viikon ajan. Puutkaan eivät näytä niin valkoisilta kuin ne todellisuudessa ovat. Vasemman alakulman värien vääristyminen tuo vaikutelmaa jokseenkin loskaisesta talvikelistä. Tartteeko mun sittenkin miettiä uudemman kerran kuvan ottamista oikealla kameralla? 

Lisäys

Pannaas laittaen nyt toinenkin kuva. Otettu ankeasta ulkonäöstään huolimatta ihan oikealla kameralla. Kuvassa nousu kohti Hönttämäkeä.

16.1.2010