Maanantai: Kuntosali

Pää oli edelleen kipeä, jo yöllä, mutta sinnillä sain nukuttua ilman särkylääkkeitä. Aamulla ei ollut enää vaihtoehtoja. Palasin tuttuun (mutta en voi sanoa turvalliseen) ibuprofeeniin, jonka otin reseptivapaan mahansuojalääkkeen kanssa. Päivällä päänsärky yltyi taas, enkä päätöksestäni huolimatta pystynyt olemaan ilman särkylääkettä. Vähän arvelutti mennä salille. Lämmittelyn tein taas crosstrainerilla, koska juokseminen olisi varmasti ottanut päähän. Orastava päänsärky meni ohi selkäliikkeitä tehdessäni! Kotimatka pyöräillen oli melko taistelua vastatuulessa ja lumisateessa, auraamattomalla pyörätiellä (jossa onneksi ei kuitenkaan ollut lunta kuin muutama sentti).

Tiistai: Lepo

Todellakin lepopäivä. En ajanut metriäkään pyörällä ja koiratkin liikutin lähinnä autoillen.

Keskiviikko: Lepo TAI PK-harjoitus 40-60 min TAI Juoksua 50-60 min johon rennon reipasta spurttailua 4-5 x 15 s

Joululoma! Ihan ekana pyöräilin Hukkaan 30 min venyttelyyn. Ennen venyttelyä ehdin tosin hakea juoksutuntumaa matolla juoksu-kävelyharjoituksella, jossa juoksua tuli muistaakseni 4 min + 3 min. Venyttely oli tällä kertaa tehokkaampi kuin se missä aikaisemmin kävin. Kotimatka oli taas todella raskas, kiitos kovan vastatuulen. Lunta ei sentään satanut ja tietkin oli melkein koko matkalta aurattu (paitsi kodin läheltä, kiitos kaupungin asettaman 5 cm:n aurausrajan, joka on mielestäni aivan pe*seestä).

Pyöräily uhkasi hyydyttää minut täydellisesti, mutta pienellä levähdyksellä ja tankkauksella olin illalla taas sen verran iskussa, että kävin sauvakävelyllä Ringan kanssa. Nyt pakkanen oli mukavissa lukemissa, siinä -10 asteen kieppeillä ja pukeuduin kevyemmin. Ringa ei mielestäni ollut aivan reippaimmalla tuulellaan ja välillä kutittelin sitä sauvalla pyllystä saadakseni lisää vauhtia. Se peitsasi suurimman osan matkasta, ilmeisesti minun vauhti ei riittänyt, jotta se olisi voinut ravata. Oletin siis olevani itse turhan hidas. Ja mitä sanoo Tracker ja sykemittari:

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 50 min
Matka: 5,8 km
Keskivauhti: 8:30 min/km
Keskisyke: 145
Maksimisyke: 157

Tarviiko minun edes sanoa, että jotenkin en taas luota noihin laitteisiini...

Rennon reippaat vedot jätin tekemättä, koska taas ajattelin sen pyöräilyn olleen enemmänkin kuin rennon reipasta... Tosin tuli muutama veto ehkä tehtyä tarkoittamatta, kun yritin juoksemalla saada Ringaa pitämään ravin yllä.

Torstai: Lepo TAI liikkuvuus

Jouluaatto, johon kuului käynti Juhan mummolassa Itäkoskella + minun äidin  hakeminen Haukiputaalta ja vieminen sinne takas. Ei siis aikaa juuri muuhun.  Mutta liikkuvuusharjoitushan tuli tehtyä jo edellisenä päivänä.

Perjantai: PK-harjoitus 60 min

Jouluaattona oli oikein kiva pakkaskeli, -10 asteen tietämissä. Illaksi tosin pakkanen alkoi kiristyä, mutta siitä huolimatta heräsin Joulupäivän aamuun selvän suunnitelman kanssa. Ensin koirat pikkulenkille + ruokinta. Auringon noustua Ringan kanssa rauhalliselle metsälenkille ja illalla vielä juoksu-kävelylle joko yksin tai Ringan kanssa. Suunnitelmat romuttuivat, kun katsoin lämpömittaria. Katsoin toisenkin kerran ja kolmannella kerralla jäin tuijottamaan sitä. -26 pilkku jotain! Ihan turhaa kuvitella ulkoilevansa Ringan kanssa kovin paljon, sen tassut on herkät kylmälle ja siitä tulee hyvin helposti kolmijalkainen. Mitä voi tehdä Joulupäivänä, kun Hukka on kiinni ja pakkasta on noin paljon?! Kävin ihan yksikseen kävelyllä, edes sauvoja en ottanut mukaan, kun ei se kinttaiden kanssa ole niin helppoa. Kävelin noin tunnin reipasta vauhtia, mutta ilman sykemittaria&Trackeria. Siinä se vissiin sitten oli se minun PK-harjoitus.

Lauantai: 60 min (PK), johon 2-3 x 4-5 min reipasta juoksua (VK) TAI Tehokas ryhmäliikuntaharjoitus

Pakkasta oli sen verran edelleen + kylmä tuuli, että menin Hukkaan autoillen. Tein juoksutreenin matolla. Järkeväähän se sinänsä olikin näin tauon jälkeen. Matolta kun voi siirtyä vaikka crosstraineriin, jos jalkaan alkaa sattua, mutta mitä tehdä, jos on juossut kotoa 4 km ja sitten alkaa jalkaan sattua? Siinäpä sitten kävelee kotiin ja paleltuu. Tein treenin juoksu-kävelynä, 2 min kävelyä 4 min juoksua, paitsi vedot 5 min. Miksi näin, en tiedä . Aluksi oli tarkoitus tehdä sykkeennostot crosstrainerillä jalkojen taakkaa vähentääkseni, mutta juoksu tuntui hyvältä, joten annoin mennä. Viimeisen vedon aikana juoksin kovempaa kuin koskaan olen kuvitellut matolla uskaltavani juosta (jotain 9,6 km/h). Ihmeen nopeasti meni aika, johtui kyllä aivan tuosta treenin vaihtelusta. Tasaista PK-treeniä tunti matolla vois tuntua vähän eriltä... Sykkeet tästä treenistä on toki ylhäällä, mutta oli niin moninainen, että eipä liene kannata niitä tähän ylös kirjata.

Juoksun jälkeen menin vielä salille. Tein jalat normaalia pienemmillä painoilla, mutta silti sain lihakset ihan jumiin .

Sunnuntai: Pitkä sauvakävely TAI juoksu-kävely 1h - 1h 10min (PK)

Tarkoitus oli sauvakävellä Ringan kanssa tismalleen sama lenkki kuin viikko sitten (n. 1h 10 min). En edes ottanut trackeria matkaan, se kun edelleen löytää satelliitit niin hemmetin hitaasti, että pitää laittaa känny ulos niitä etsimään jo siinä vaiheessa, kun aloittaa pukemisen. En jaksanut tällä kertaa vaivautua, reitin pituudenhan tiesinkin. No, kävi niin, että olin hiukkasen pahalla tuulella. Alkumatka + metsätaival meni OK, mutta loppumatkasta aloin jo vähän kärttyillä Ringalle, joka ei nyt sattunut kävelemään aivan siinä missä halusin. Totesin, että lienee parempi suoria lyhintä reittiä kotiin.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1 h
Keskisyke: 134
Maksimisyke 160

Vähän jäi harmittamaan lyhyeksi jäänyt pitkä lenkki. Vaikka noita aikoja on tullut tänne jo monta viikkoa kirjattua ylös, niin en ollut sisäistänyt, että kevyen viikon pitkä lenkki on merkattu 1h - 1h 10 min. En siis tehnytkään ohjelman perusteella liian lyhyttä lenkkiä! Mutta miten pitkä lenkki voi olla saman mittainen kuin jotkut "tavalliset" lenkit?! Ilmeisesti 1h on pidempi kuin 60 min .