Menin kuitenkin steppiin. Ohjaaja oli myöhässä. Vakkariohjaajalle tuli tuuraaja, joka ei ensin osannut käyttää äänentoistolaitteita. Tunti pääsi alkamaan 8 min myöhässä. Musiikki oli aluksi niin pienellä, että epäilin Hukan uuden jumppasalin äänentoistovehkeiden laadukkuutta. Pienellä oleva musiikki ei oikein saanut fiilistä nousemaan. Kun ohjaaja sitten lisäsi volumea, oli musiikki liian kovalla. Uudessa salissa ei ole peilejä. Ei sillä, että nyt niin itseäni haluaisin peileistä tuijotella, mutta nyt ei aina tiennyt minne katsoa. Lisäksi peilin kautta on voinut seurata askellusta laudalle, nyt piti olla tarkempana, ettei astu ohi. Jaloissa painoi kaksi päivää aikaisemmin tehty kyykkytreeni. Aivan ensimmäisen kerran tuntui, että minulla on kaksi vasenta jalkaa, välillä tunsin itseni oikeasti kömpelöksi. En aina ymmärtänyt tai kuullut tai jaksanut keskittyä ohjaajan neuvoihin. Kengät tuntuivat huonoilta, vaikka eivät ole edes uudet ja jalkapohja väsyi. Polvia särki ajoittain. Steppiohjelma oli vähän vaisu. Hirveän paljon oli esim. laudanylityksiä ilman hyppyä, "matalalla, kevyesti, rauhassa". Speed Step oli pettymys, ne on yleensä mun lempparibiisejä. Vatsalihastreeni oli lähinnä naurettava.

No ei se oikeasti noin kamalaa ollut, muistan ainakin yhden kamalamman stepin, kun päivällä syöty pitsa tuntui pyrkivän ylöspäin ja närästi . Hukan uusi sali oli oikeastaan aika kiva. Aika iso ja meitä ei ollut kovin paljon, joten tilaa treenata oli reilusti kaikilla. Lattia oli jotain kumia tms materiaalia, pikkuisen toista kuin lakattu lautalattia. Ohjaaja ei missään nimessä ollut huono, mulla vaan menee aina muutama kerta, että totun uuden ohjaajan tyyliin ja termeihin. Ohjelma oli tylsähkö, mutta ei missään nimessä huonoin millä olen ollut. Tosin uusi ohjelma nyt harvoin tuntuu ihan kamalalta, yleensä toisiin ohjelmiin vaan kyllästyy nopeasti ja niihin kivoihin ei niinkään. Ja vaikka jalat oli raskaat, niin silti jaksoin aivan hyvin.

Kirjasin tämän nyt liikuntahaasteen alle, vaikka steppi onkin minulle entuudestaan hyvinkin tuttu. Viime aikoina on vaan tullut käytyä siellä paljon vähemmän. Pientä kyllästymistä. Enkä kyllä saanut tästä uudesta ohjelmasta mitään kiksejä. Haastetta siis on mennä tunnille vielä uudestaankin...