Maanantai: Lepo

Tiistai: PK-harjoitus 40-60 min TAI juoksua 50-60 min johon 4-5 x rennon reipasta spurttailua

Viikon juoksutauon jälkeen lähdin Ringan kanssa juoksulenkille. Jalka oli tuntunut paremmalta (ei siis mitään kipuja normaalissa elämässä). Juoksu oli kivaa! Mitä nyt sääreen sattui ja selkä oli jumissa... Mutta muuten kulki ja oli tosi kiva juosta . Tuli hölkyteltyä vähän normaalia PK-lenkkiä nopsempaa vauhtia, jalasta ja selästä välittämättä. Ringakin liikkui reippaasti, nyt ekan kerran juoksuvyössä ja kyllähän se helpottaa, kun ei tarvi pidellä remmiä kädessä. Selkä oli tosiaan vähän ikävä, se on parina aamuna ollut jumissa sen verran, että pakaraan repii (=iskias) ja sinne kankkuun se otti juoksukin. Illalla kaiken varalta nappasin yhden lihasrelaksantin, kun niitä nyt sattuu olemaan.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 52 min
Matka: 6,6 km
Keskivauhti: 7:51 min/km
Keskisyke: 144
Maksimisyke:157

Tein neljä vetoa, koska matkalla oli pari nousua ja ajattelin niissä sykkeen nousseen kuitenkin jonkin verran. Alkumatkasta oltiin paremmassakin vauhdissa, mutta loppumatkasta oli pakko vähän yrittää himmailla, etten innostuksissani juoksisi liian kovaa. Ja muutenkin, kylläpä jalka ja persaus antoi vähän niitä huonoja merkkejä.

Keskiviikko: Lihaskunto

Liikaa oli porukkaa yhteissalilla, joten kyykyt edelleen levytangolla... Ilmeisesti se näyttää vähän vaikealta, kun eräs nainen, jota usein olen salilla nähnyt, mutta jota en tunne ja jonka kanssa en ole koskaan jutellut, kommentoi, kuinka hankala on, kun kädet ei jaksa jalkojen vaatimia painoja... Lämmittelyksi juoksin matolla, mutta vaikka melkein ajattelin, että periksi ei anneta, niin pakko oli 15 minuutin lämmittelystä jättää viimeinen 5 min juoksematta. Sen verran ikävästi otti jalkaan. Oikeastaanhan mun ei tarvis edes erikseen lämmitellä, kun kerran pyörällä kuljen. Mutta olen halunnut pitää tuota juoksutuntumaa yllä. Jalka oli sen verran huonossa kunnossa, että illan lenkki Ringan kanssa kävellen oli myös vähän tuskaista. Juoksemattomuus siis jatkuu edelleen .

Torstai: Juoksukoulun 7. kokoontuminen: Liikkuvuus ja lihashuolto, venyttelytunti

Luennon jälkeen mentiin venyttelytunnille. En ole aikaisemmin venyttelytunneilla käynyt ja jotenkin odotin enemmän... Tuntuu, että kotona tehdyt pitkät venyttelyt on tehokkaammat, vähän oli pliisu tunti. Samoin BodyBalancessa olen viihtynyt ja venynyt paremmin.

Perjantai: PK-harjoitus 60 min

Olisin käynyt pyöräilemässä, mutta olin yksin kotona ja Ringa piti lenkittää. Laiska olin (mutta saa kait perjantaina ollakin?!), enkä jaksanut ajatusta kahdesta lenkistä, joten kävin RIngan kanssa sauvakävelyllä. Vähän ottaa kävelykin jalkoihin (sääreen), mutta eri kohtaan, entä mistä se on pahemmin kipeä, joten uskalsin antaa mennä Ringan määräämää vauhtia.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 58 min
Matka: 6,9 km
Keskivauhti: 8:26 min/km
Keskisyke: 135
Maksimisyke: 157

Lauantai: Pitkä sauvakävely TAI Juoksu-kävely 1h - 1h 10min (PK)

Sauvakävelyllä, syistä joita tuossa ylhäällä onkin jo tullut...

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 24min
Matka: 9,5 km
Keskivauhti: 8:56 min/km
Keskisyke: 140
Maksimisyke: 155

Hitaimman (Emma) tai hitaimpien (Emma&Juha) lenkkien ollessa pois matkasta, on kyllä yllättävät tehot löytyneet kävelyyn! Tämä lenkki otti nyt sitten sääreen vähän pahemmin, tuntui myös siellä kipeimmässä paikassa.

Sunnutai: 60 min (PK), johon 2-3 x 4-5 min reipasta juoksua (VK) TAI Tehokas ryhmäliikuntaharjoitus

Vähän meinaa kypsyttää tuo jalan tilanne... Ei puhettakaan, että juoksemaan olisi voinut mennä (vaikka ei se nyt kipeä normaalitilanteessa ole, mutta järkikin sanoo, että ei se juoksemista nyt kestä). Vähän mietin steppiä, mutta kun se ei ole yhtään kevyttä pohkeille/säärille, niin jätin väliin. Poikkeuksellisesti hyväksyin nyt lenkiksi pyöräilyn salille ja takaisin. Yhtäjaksoistahan se ei ole, mutta menkööt tämän kerran. Pyörätietkin oli paikoitellen niin huonossa kunnossa, että eipä huvittanut ajatus uuden pyörälenkin tekemisestä.

Harjoituksen tiedot:

Menomatka aikaan 32 min, keskisyke 146, maksimisyke 159. Kotimatkalla väsyneillä jaloilla vastatuulessa meni 36 min, kun vielä kiersin pienen ylimääräisen lenkin kautta nähdäkseni meidän uudet ulkovalot terassilla . Keskisyke 146, maksimi 161.

Eiköhän siinä tullut vauhtikestävyyttä ihan tarpeeksi.