Maanantai: Leivontapäivä Lepopäivä

Tiistai: Kuntosali

Vähän takkuista. Väsyminen tuntui pahalta ja ei ois oikein huvittanut. Sinnillä kuitenkin koko ohjelma läpi, extroineen. Kotimatka pyöräillen ei sekään olisi suuremmin innostanut, mutta sinnillä sekin.

Keskiviikko: PK-harjoitus 40-60 min, sis 4 x n. 60 m kiihdytyksiä

Mietin lepopäivän ja juoksulenkin välillä ja päädyin lopulta jälkimmäiseen. Ei olisi pitänyt. Harvoin on tullut näin kamalaa lenkkiä tehtyä. Alkumatka meni vielä ihan kivasti, mutta puolessa välissä alkoi säärikipu. Jos olisin ollut järkevä, olisin hölkytellyt lyhintä reittiä kotiin. Mutta koska en ollut järkevä ja koska kipukin oli ajottaista, jatkoin menemistä. 40 minuutin kohdalla alkoi jalat olla ihan tönkissä kunnossa, pohkeet jumissa ja sitä rataa. Jos en olisi ehtinyt tässä vaiheessa jo juosta yhden kotiin johtavan tienhaaran ohi, olisin kyllä siitä kääntynyt. Jos edellisen lenkin jälkeen oli puolimaratoonariolo, niin tämä ei kyllä antanut uskoa edes kympin juoksemiseen . Taisi edellisen päivän salitreeni vähän painaa jaloissa. Mutta koska sekin tuli tehtyä vähän puolitehoilla, niin jäin miettimään, että mahtoiko taustalla olla jotain muutakin. En tiedä, olo on muuten ollut ihan normaali. En tehnyt kiihdytyksiä, kun ei vaan huvittanut. Raskaaltahan tuo tuontui ilmankin...

Jalka oli illalla taas siinä kunnossa, että varmaan tarvii pitää taas taukoa . Pahus vieköön, kun se päätös osallitumisesta terwahölkkään/maratoniin pitäisi tehdä jo tässä kuussa. Osallistumista varten pitäisi juoksumääriä päästä kasvattamaan. Ja sekin harmittaa, että jos ei pysty juoksemaan, niin on pakko mennä Hukkaan ja siihen kuluu aina niin tolkuttomasti aikaa. Tunnin treeni juoksemalla kestää tunnin, tunnin treeniin Hukassa menee ainakin kaks tuntia. Kylmähaude + hieronta tuntui vähän helpottavan kipua jalassa.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 64 min
Matka: 7,5 km
Keskisyke: 137
Maksimisyke: 149

Ai niin, pitäis käydä ostamassa uusi lyhyempi talutushihna. Ringa juosta jolkuttelee kyllä mun edellä, mutta vähän liian lähellä. Tai sitten tuo nykyinen hihna on liian pitkä. Jos se olis vähän lyhyempi, ei haittais vaikka koira olis välillä rinnallakin.

Torstai: Lepo

Perjantai: Lepo

Kuntosali. Vastatuulessa Joutsensiltaa ylös polkiessa aloin olla jo siinä pisteessä, että liikkuminen ei huvittanut yhtään. Mietin, että mitä tässä tilanteessa olisi paras tehdä. Pitääkö vaan jatkaa otsa kurtussa ja odottaa, että ilo löytyy taas vai pitääkö oikeasti useampi päivä väliä kaikesta muusta kuin hyötyliikunnasta. Menin kuitenkin salille eikä lämmittely crosstrainerilla kyllä yhtään rohkaissut jatkamaan. Silti vaan jatkoin. Yhtäkkiä salilla olikin sitten mukavaa, jaksoin taas ja nyt väsymys lihaksissa tuntui oikeasti hyvältä . Niin se tuuli kääntyy yhtäkkiä ja vastauksena tuohon edeltävään kysymykseen lienee, että parempi vaan purra hammasta ja jatkaa. Kotimatkalla jalat oli kyllä puhdittomat, mutta ei se enää mieleen vaikuttanut.

Lauantai: Pitkä juoksu-kävely TAI sauvakävely

Koska edellinen päivä oikeasti oli rankka, vaihdoin pitkän lenkin lauantaille. Muuten tismalleen sama kuin viikko sitten, mutta tarkoituksella kävelin hitaampaa. Halusin tehdä oikeasti palauttavan harjoituksen. Onnistuihan se, siinä kohdassa, missä syke edellisellä kerralla oli 147 oli se nyt 131.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 22min
Keskisyke: 127
Maksimisyke: 144

Sunnuntai: Hölkkä 10 min, 2 x 5 min reipasta (VK), palauttelu vetojen välissä 5 min, loppuun hölkkä 10 min TAI Reipas ryhmäliikuntatunti

Menin steppiin pitkästä aikaa. Ihan jees. Vaikka fiksumpaa ehkä olisi ollut valita se viereisen salin samaan aikaan alkanut spinning... Jos juokseminen ottaa jalkaan, niin ei kait voi olettaa sen olevan stepissä parempi. No itse asiassa oli se, mutta kyllähän sen ongelman sielläkin tunsi.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 55 min
Keskisyke: 141
Maksimisyke: 171

Uuden steppiohjelman pitäisi olla muka rankka. Ja mulla sykkeet vaan alenee. Mielestäni vedin kyllä ihan tosissaan, tosin alkutunnista tuntui että pissahätä iskee, ehkä se sitten osaltaan vähän vähensi tehoja .