Maanantai: Lepo

Tiistai: Kuntosali

Tällä kertaa pyöräily ei tuntunut yhtä raskaalta kuin viikko sitten, vaikka lisäsin painoja kyykkyihin .

Keskiviikko: PK-harjoitus 40-60 min TAI Lepo

Harvinaista kyllä, mutta hyydyin sohvalle. Taisin nukkuakin jonkin aikaa. Kun on pari tuntia vaan maannut, tuntuu lenkille lähteminen kyllä äärimmäisen hankalalta. Muistutin itselleni, että tällä viikolla on 2-3 lepopäivää ja voisin aivan hyvin pitää sellaisen. Mutta enpä kuitenkaan antanut periksi, vaan käytiin Ringan kanssa juoksemassa pikku lenkki . Pitkästä aikaa olin juoksemassa ulkona ja pitkästä aikaa oli koira mukana. Alku tuntui aika tahmealta ja sykemittarikin sekoili pitkästä aikaa. Kun se jotenkin tokeni, en oikein edelleenkään uskonut juoksevani pikkuisen yli 140 sykkeillä, se ei vaan tuntunut ollenkaan siltä. Mutta koska sitä mittari uskollisesti näytti loppumatkan, ei se varmaan väärässäkään ollut, koska ei se yleensä alkua kauemmin temppuile. Ehkä lähtö suoraan sohvalta juoksemaan näkyi, tai sitten sykkeissä oli syy siihen että yleensä sinne sohvalle väsyneenä jäin.

Alkumatkasta tosiaan juokseminen oli vähän ankeaa ja monta kertaa mietin, että missä vaiheessa tämän pitäisi alkaa tuntua helpolta. Siis niin helpolta, että vaikka sen puolimaratonin juokseminen alkaisi tuntua realistiselta ajatukselta. No sitä en tiedä vieläkään, mutta ainakin tuolla lenkillä juokseminen helpottui puolen tunnin jälkeen ja sitten olikin jo oikein mukavaa. Sports Tracker ei ollut taaskaan mukana, olisi ollut mukava vilkaista vauhtia. Tuntui nimittäin, että olisin juossut nopeampaa kuin monesti ennen. Sääri oli taas ehkä vähän kipeä, mutta ei se oikeasti kuitenkaan juoksemista haitannut. Eikä jälkeenpäinkään mennyt ainakaan pahemmaksi.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 47 min
Keskisyke: 143
Maksimisyke: ? Sykemittari näytti 158, mutta se tuli heti alkumatkasta alamäessä...

No joo. Eipä olis kannattanut mitata matkaa Karttapaikasta ja laskea keskivauhtia... Ei se nyt ainakaan yhtään nopeampaa mennyt kuin aiemmin . En edes kirjaa ylös, kun tympäsee . Tosin pitää muistaa, että aika vähän olen juokssut ulkona talvikelillä, eli ei taida aivan olla vertailukelpoisia nuo aikaisemmat sulan maan aikana tehdyt lenkit. Tarvii odottaa näiden lumien sulamista (joka tosin ei näytä kovin todennäköiseltä hetkeen, kun uutta tulee vaan koko ajan) ja tarkistaa sitten taso uudestaan.

TorstaiLepo

Kuntosali. Autoillen tällä kertaa. Loppuverkka matolla juosten, koska en jaksanut etsiä vapaata crosstraineria. Salin jälkeen juokseminen on jähmeää, eikä jalkakaan nyt kaikkein parhaimmillaan ollut, joten jäi vähän lyhkäseksi.

Perjantai: Juoksu-kävely 50 min, sis 4-5 x n. 60 m rentoja spurtteja


Nyt kyllä kävi niin, että siirsin tuolta keskiviikolta sen Lepo-option tähän päivään. Jo aamulla olo tuntui väsyneeltä (ei kipeältä, muuten vaan väsyneeltä). Työmatka pyörällä oli ankea, jaloissa ei vaan ollut puhtia polkaista pyörää liikkeelle yhtään nopeammin, joten menin sitten hitaasti kevyellä pyörityksellä. Kyllähän se yhden juoksuharjoituksen väliin jättäminen vähän korpeaa, mutta täytyy välillä kuunnella kroppaakin. Ylimääräisiä lepopäiviähän tälle viikolle ei kuitenkaan tullut. Sitä paitsi, jos olisin vetänyt kaikki juoksuharjoitukset, olis mulle tullut 7 päivän lepopäivätön putki, kun kerran maanantain perinteiselle lepopäivälle on jo sovittu kuntosaliohjelman päivitys. Tämä lepopäivä ansaitsee siis paikkansa vallan mainiosti.

Lauantai: Juoksu-kävely (PK) 50 min, johon 2 x 8-10 min reipasta juoksua (VK) TAI Tehokas ryhmäliikuntaharjoitus

Edellisen päivän lepo (ja tankkaus...) tuli tarpeeseen ja lauantaina jaksoi taas. Kävin pitkästä aikaa lauantaiaamupäivän spinningillä. Aikaisemmin tunti kuului vakiotunteihini, mutta sitten aloin vähän kyllästyä ohjaajaan + musiikin soittamiseen liian kovalla. Aamulla kuitenkin tuntui, että parempi suunnitella menevänsä johonkin ohjattuun, että ei veny lähteminen. Oli ihan kiva tunti, musiikkikaan ei ollut niin tärykalvoja räjäyttävän kovalla kuin aiemmin. Ehkä siitä on sanottu? Minäkin kyllä aikaisemmin kävin sanomassa, mutta ei se mitään auttanut. Pyöräilin koko tunnin aivan fiiliksen mukaan, en yrittänyt tietoisesti tehdä minkään tyyppistä treeniä.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 56 min
Keskisyke: 132
Maksimisyke: 166

Juoksukoulun alettua olen vähän enemmän keskittynyt liikkumaan PK- tai korkeintaan VK-sykkeillä. Tuntuu, että kun menee maksimikestävyyden puolelle, en enää jaksakaan niin hyvin. Nytkin 166 tuntui aivan pakahduttavalta, vaikka aikaisemmin olen pystynyt treenaamaan tuolla tasolla ja kovemminkin pitempään. Tottumiskysymys? Pitäisköhän kuitenkin taas alkaa käydä vaikka viikottain jollain kovemmalla tunnilla?

Spinningin jälkeen kävin vielä salilla. Tein kyykyt pienemmillä painoilla, mutta olis ne ehkä menneet isommillakin. Mutta sen verran ajattelin spinningistä väsyneeni, että en viitsinyt kokeilla.

Sunnuntai: Pitkä juoksu-kävely TAI Sauvakävely 1h - 1h 20min

Suunnitelma oli lähtä aika pian aamupalan jälkeen juoksulenkille, mutta sää teki jälleen temput; pakkasta -20. Onneksi aurinko lämmittää jo, ja pakkanen lauhtui hurjasti päivän aikana. Juoksulenkille lätiessä taisi olla jotain kymmenen asteen tuntumassa, mutta siitäkin lämpeni vielä. Kävin RIngan kanssa juoksemassa saman lenkin, jota joulun aikaan yksikseni sauvakävelin. Tarkoitus oli mennä "sauvakävelijätkin menevät ohi" -vauhtia ja onnistuinkin. Itse ainakin olisin ohittanut itseni.

Harjoituksen tiedot:
Matka: 9,6 km
Kesto: 1h 21min
Keskivauhti: 8:25 min/km
Keskisyke: 139
Maksimisyke: 150

Aikaa meni siis n. 3 min kauemmin kuin kävellen. Nyt pitää kuitenkin muistaa, että koiran kanssa eteneminen on hitaampaa, kun pitää pissata (ja kun syö lunta matkan varrella niin pitää pissata useammin), pitää kakata (meidän Ringalle joskus aivan äärimmäinen urakka löytää se OIKEA kakkapaikka) ja pitää putsata lumia tassuista. Jos noihin ei olisi mennyt aikaa, niin aika lähellä kävelyvauhtia olisin ollut. Toki se ei poista tosiasiaa, että juoksuvauhti ei kovin hirmuinen ollut . Ja siitäpä päästään taas mietintään, että kauanko pitää tehdä PK-treenejä, että sen vaikutus oikeasti näkyy?!

Jalka oli aika OK. Sen verran tuntuu taas, että pari juoksematonta päivää on varmaan aika jees. Mutta jos nyt ainakin pari kertaa viikossa sais käytyä juoksemassa ilman, että menee tuosta pahemmaksi, niin olishan sekin jo jotain.