Olen monesti ihastellut erilaisilla raitalangoilla raidoitettuja neuleita, jotka on siis tehty siten, että otetaan kahta eri sävyistä lankaa ja raidoitetaan niillä. Esimerkiksi Kangaskasa-blogissa. Olin Novitan sivuilta katsellut uutta tico tico -lankaa ja ihastunut turkoosin sävyiseen, jonka kaveriksi ajattelin ruskean sopivan. Kaupassa tuo turkoosi vaan näytti aivan eriltä kuin netin kuvassa (laitoinkin tästä Novitalle palautetta ja lyhen sähköpostivaihdon jälkeen myönsivät itsekin, että vika ei ole pelkästään siinä, että kuva/näyttö vääristää värejä ja kuva on nyt korjattu enemmän todellisuutta vastaavaksi). Lopulta kuitenkin päädyin ostamaan tuota turkoosia, josta en edes niin tykännyt + sen ruskean, joka sekään ei kaikilta sävyiltään ollut aivan mieleeni.

Alku oli lupaava:

Kunnes molemmilta keriltä alkoi tulla vaaleita sävyjä (olin napannut turkoosista kerästä jonkin verran pois, että tummat sävyt eivät tulisi yhtä aikaa, mutta näköjään onnistuin tekemään juuri päinvastoin kuin tarkoitin...). Tässä vaiheessa suunnittelin jo lahjoittavani sukat jollekin pahaa-aavistamattomalle. Ilman palautusoikeutta.

Kantapään jälkeen värit paranivat taas ja aloin oikeastaan jo vähän innostua. Suunnittelin jo seuraavia värikombinaatioita (siis uusiin sukkiin).

Lopputulos oli kuitenkin aika kamala . Koska olin jo alun alkaen ajatellut, että en yritä tehdä sukista samanlaisia, taisin jaksaa tehdä toisenkin sukan valmiiksi ihan vaan nähdäkseni kuinka ruma siitä tulee .

Tosiaan ajattelin, että sukat voisivat olla hauskat, kun ne on erilaiset. No näistä on kyllä hauskuus niin kaukana, että se ei millään riitä kompensoimaan kamaluutta . Itselle en näitä jätä, vaan lahjoitan pois. Mutta olkaa huoleti blogini lukijat, en anna näitä kenellekään teistä .

En minä näistä sukista kuitenkaan lannistunut, lisää tico tico -sukkia on luvassa .

Hassu lanka toisen sukan varressa on muuten pesuohjelapun kiinnityslanka, jonka olin ehtinyt laittaa jo paikalleen ennen kuvaamista, enkä sitten hoksannut kuvauttaa sukkia toiselta puolelta.