Pitkä sauvakävely TAI juoksu-kävely 1h-1h 10min (PK)

Vaihdoin tämän sunnuntaille merkatun harjoituksen lauantaille, koska edellisen päivän steppi + kotimatkapyöräily tuntui jaloissa väsymyksenä. Tein aikalailla saman lenkin kuin viikko sitten, mutta koska nyt ei ollut poluilla tuoretta lunta, tuli kävelystä kevyempää.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1 h 28 min
Matka: 9,4 km
Keskivauhti: 9:26 min/km
Keskisyke: 120
Maksimisyke: 140

PK-alueella kävelystä meni tällä kertaa vain 44 min, mutta ei hassumpi lenkki siltikään . Tehokkaampaa olisi kävely sauvojen kanssa... Niinpä kävin ostaan omat . Tämä vaan tarkoittaa sitä, että jatkossa Juha joutuu lähtemään kaveriksi kävelylle, kun ei tosiaankaan onnistu sauvakävely meidän koirien kanssa. Ainakaan Emman...

Lauantaina kävin vielä kuntosalilla tekemässä sen kakkospäivän ohjelman ja pyöräilin kotiin (menomatka sujui autolla, kun oltiin menossa sinne shoppailemaan). Siinä oli kyllä mun mielestä tarpeeksi liikuntaa yhdelle päivälle.


PK-harjoitus 60 min

Ringan kanssa kaksistaan juoksemassa. Aluksi meinattiin mennä koko perheen voimin, ainakin illalla Juha vaikutti siltä, että saattaisi lähtä mukaan. Mutta aamulla oli mieli muuttunut ja aikoi viedä koirat kävelylle. En antanut Ringaa, koska sen kanssa on aivan mukava juosta.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1 h
Matka: 7,2 km
Keskivauhti: 8:21 min/km
Keskisyke: 136
Maksimisyke: Sykemittari väittää, että 167, mutta ite olen vahvasti sitä mieltä, että 144 on lähempänä totuutta

Sykemittari oikuttelee nyt liian usein. Vaikka nytkin laitoin sen päälle jo kotona vaatteita pukiessa ja se tuntui toimivan OK, niin silti tökki alkumatkasta. Näytti aina jotain sykettä pitkään ja hyppäsi sitten toiseen. Ja tosiaan hypähteli välillä aivan liian korkeisiinkin lukemiin, jotka ei todellakaan pitäneet paikkaansa. Keskisykeen uskoisin kuitenkin olevan lähellä totuutta. Mitähän tuolle mittarille pitäisi tehdä...? Sykevyön ei pitäisi olla likainen, sen verran tiheään olen sitä yrittänyt pesukoneessa pyörittää, juuri noiden oikuttelujen vuoksi.

Tällä lenkillä kipeytin sitten polveni pahemmin kuin aikaisemmin. Johan tässä ehtikin ajatella, että jospa sittenkin ylireagoin menemällä lääkäriin... Venyttelyt tuntui onneksi auttavan vähän. "Pitäämuistaavenytellä, pitäämuistaavenytellä, pitäämuistaa..."