Aina ennen syksyn tultua innostuin neulomaan. Tein puseroita, en juuri koskaan mitään muuta. Jos joskus jotain pipoa yritin, meni se todennäköisesti pieleen. Sukkia ja lapasia en ole tehnyt koskaan. Melkein voin sanoa, että edellisen kerran ala-asteella 80-luvulla. Se on aivan pieni valhe, sillä muistan pari kertaa yrittäneeni, mutta kuten totesin, pieleen ne meni.

Vuosi sitten jossain blogissa törmäsin ihaniin pitkiin villasukkiin. Äitiltä toivoin moisia, mutta hän ei niitä koskaan ehtinyt tekemään. Työkaveri lupasi jo tehdä, mutta jotenkin päädyin ostamaan villalankaa itselleni kolmen vuoden tauon jälkeen ja lopputulos oli, että kaikki kotonaoloaika tuntuu  menevän puikkojen kanssa .

Aivan ensimmäiseksi tein ne pitkät villasukat, joista olin haaveillut. Lankana Nalle Four Seasons Kevät. Ohjehan minun oli pakko ottaa, kun kokemusta ei juuri ole ja sopiva malli löytyi Novitan sivuilta. Ihan yhtä pitkiä en tehnyt ja taisin aloittaa 72 silmukalla, joista sitten kavensin tarvittavan määrän pois. Varret tein joustinneuleena. Kovin läheistä tarkastelua nämä sukat eivät kestä. Varsinkin joustinneuleesta tuli ruma.

Ensimmäiset sukat oli vielä kesken, kun piti jo ostaa lisää lankaa. Olin ihastunut noihin kirjolankoihin, joten ostin 7-veljestä Polkkaa Malli löytyi taas Novitalta.

Ja jälleen uutta lankaa piti saada ennen edellisten valmistumista . Nyt mulle alkoi riittää kirjolangat ja päätin raidoittaa sukkani aivan itse. Lankana 7-veljestä ruskea, vihreä ja valkoinen. Sukista tuli melko jämyt, vähän saisivat olla pehmeämmät, mutta ei se onneksi niin jalassa haittaa.

Ja lisää sukkia... Taas raitasukat, nyt vuorostaan Nallen ruskeasta ja oranssista. Oranssi oli aloe vera -lankaa, ruskea ei. Mietin hetken, että onnistuuko niiden yhdistäminen, mutta koska samaa lankaa ovat samalla neuletiheydellä, en keksinyt syytä, että miksipä ei. No kyllä se oranssi vaan oli selkeästi ohuemman tuntoista ja sitä oli aivan hölmö neuloa 3 mm puikoilla. Aloe vera -lanka ei kyllä ollut minun suosikkia, inhan nahkealta tuntui käsissä. Enkä muuten koskaan ole tiputellut niin paljon silmukoita puikoilta kuin näitä sukkia tehdessäni! Varret tein 3o 1n -jousteena aivan vaihtelun vuoksi. Alkuun laitoin 2o 2n -joustetta, koska olin huomannut muidenkin niin tekevän

Neljät sukat parissa viikossa. Joko riittäis? Sukat ainakin, nyt vuoro lapasten . Kiilapeukalo on minun mielessäni ollut aina vaikean maineessa, mutta nyt halusin välttämättä kokeilla. Näistäkin tuli raitaiset, sillä aloittamani malli oli kirjoneuletta ja ohjeessa joustinneule oli tehty raidoittamalla. Kirjoneuleesta tuli kuitenkin paksu ja tiukka, joten päädyin purkamaan sen pois. En raskinut purkaa koko työtä, joten joustinneule jäi ja ohjasi näin lapasen olemaan raitainen. Lankana 7-veljestä ruskea ja pinkki. Niin ja eihän se kiilapeukalo mikään vaikea ollutkaan

Tämä juttu jatkunee vielä...