Maanantai: Lihaskunto

Tiistain pitkästä työpäivästä johtuen salipäivä vaihteeksi maanantai. Joojoo, en ole vielä mennyt yhteissalille... Mutta eipä sen väliä, jaksan nostaa vähäksi aikaa ihan tarpeeksi painoja jalkakyykkyjä varten, askelkyykkyjä ei polvi salli edelleenkään tehdä isommilla painoilla. Mutta haetaan sitä voimaa nyt näin. Tai pitäis ehkä kysellä jotain korvaavaa liikettä(?).

Tiistai: Lepo

Keskiviikko: Lepo TAI PK-harjoitus 40-60 min TAI juoksua, johon 4-5 x 15 s rennon reipasta spurttailua

Tämän lenkin tein Ringan kanssa. Pitäisi kirjoittaa heti ajatukset ylös, kun mieleen ei ole jäänyt juuri mitään... Eli Sports Trackerin varassa ollaan:

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 53 min
Matka: 6,4 km
Keskivauhti: 8:21 min/km
Keskisyke: 138
Maksimisyke: 152

No sen muistan, että kaikki 5 vetoa tuli tehtyä.

Torstai: Juoksukoulun 6. kokoontuminen; OIkea juoksutekniikka (luento) sekä Koordinaatio- ja tekniikkaharjoitus

Luennon jälkeen katsottiin videolta omaa juoksua edelliskerralta Ouluhallista. Minun juokseminen oli kuulemma muuten OK, mutta käsiä pitäisi ottaa enemmän mukaan (lieneekö seurausta koirien taluttamisesta, jossa kädet tai ainakin hihnakäsi on aika staattinen...?). Lisäksi juoksen liian "suorin jaloin". Tämän korjaamiseen halusin saada neuvoja aivan kädestä pitäen, mutta vähän epäselväksi asia kyllä jäi. Siis tokihan minä näin videolta, mikä meni pieleen, mutta en tiedä miten se korjataan, koska en tiedä, miltä tuntuu, kun juoksee oikein. No nyt olen kuitenkin yrittänyt tätä itsenäisesti tehdä ja kieltämättä juoksu tuntuu rennommalta. Tiedä sitten onko se teknisesti sen parempaa...

Tekniikkaharjoituksessa tehtiin mm. polvennostojuoksua, pakarajuoksua, vuorohyppelyä ja "saksijuoksua". Näitä pitäisi muistaa itsenäisestikin välillä harjoitella, esimerkiksi lenkin jälkeen.

Perjantai: Lepo

No joo, menin salille. Pyörällä.

Lauantai: Lenkki 50 min (PK), johon 3-4 x 5 min reipasta (VK) TAI Tehokas ryhmäliikunta

Eipä houkuttele steppi enää... Minusta on tullut mukavuusliikkuja, joka ei enää kaipaa sitä kammottavaa revittelyä, jonka ennen koki ainoaksi oikeaksi liikunnaksi. Siispä lenkille. Tällä kertaa ihan yksin, koska olin käyttänyt koirat jo aamulla pitkällä metsälenkillä. Kaikki 4 vetoa, tietenkin

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 58 min
Matka: 7,7 km
Keskivauhti: 7:36 min/km
Keskisyke: 143
Maksimisyke: 160

Maksimisyke on lähellä totuutta, mutta sykemittarin oikutellessa (taas...) tuo tuli kyllä alamäen jälkeen... Vedoissa syke ei mielestäni noussut ihan tuonne asti, mutta lähelle kuitenkin.

Sunnuntai: Pitkä sauvakävely TAI Juoksu-kävely

Tämänhetkinen säätila ei oikein innosta sauvakävelyyn: kuntorata on edelleen jäinen (tai no ei ehkä tän päivän vesisateiden jälkeen...) ja asvaltilla sauvat ei vaan pidä. Ja kun Juhakaan ei ollut aamusta kotona, niin päätin mennä pitkästä aikaa juoksu-kävelylle. Päätin oikein jaksaa raahata Emmaakin mukana. Ajattelin, että kun hitaasti mennään, niin kyllä se selviää ja minä jaksan hermostumatta. No melkein. Emma jaksoi, mutta välillä teki itellä tiukkaa ja piti muistuttaa, että kyseessä tosiaan oli rauhallinen lenkki. Juostiin kyllä aika lailla Emman määräämää vauhtia. Eikä sitä kävelyä kovin paljon tullut... Muutamassa pahiten liukkaassa kohdassa vaan.

Osa lenkistä tehtiin metsässä, jossa koirat sai olla irti. Voisi luulla, että lenkkeily noin on rentoa, mutta siinä kun vahtaat kumpaakin koiraa, kiellät keppien syömisestä, kaivat kitalaesta kiinni jääneitä kepin palasia jne, niin välillä on rentous kaukana.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 16min
Matka: 8,3 km
Keskivauhti: 9:10 min/km
Keskisyke: 134
Maksimisyke: 149