Juoksukoulu on ohi ja viimeinen kokoontuminenkin oli torstaina. Meitä ei valitettavasti ollut kovin paljon paikalla, olisi ollut kiva kuulla enemmän kokemuksia maratonilta tai puolikkaalta, tai yleensäkin kuluneelta kaudelta. Yleisesti ottaen ne, jotka olivat aikaisemminkin harrastaneet juoksua, olivat sitä innolla jatkaneet, mutta myös joistakin aiemmin juoksua inhonneista oli tullut nyt innokkaita juoksijoita. Valitettavasti en ollut yksi heistä . Liian vähän pystyin talven aikana juoksemaan, eikä intohimo siihen oikein ehtinyt kehittyä. Joku viikko sitten olin jo valmis lopettamaan koko homman, mutta Terwahölkkä sai minut kyllä vähän innostumaan uudestaan.

Otsikon kysymys on pyörinyt mielessä nyt jonkin aikaa. Liikunta ei todellakaan ole jäämässä, vaikka viikottaista treeniohjelmaa ei enää olekaan. Ajatuksia on ollut ja nyt ne ovat vihdoin muotoutumassa suunnitelmaksi. Minulla on pitkään ollut tarkoituksena tutustua Hukan ryhmäliikuntatarjontaan paremmin. Nyt kesällä siihen on varmasti aikaa. Hukassa on lisäksi aikaisempina kesinä ollut tarrakeräyskampanja, sain ekana kesänä juomapulloon oikeuttavat 20 tarraa, seuraavana kesänä pistin pykälää paremmaksi ja tienasin itselleni huivin (30 tarraa). Nyt oli tarkoituksena kerätä taulu täyteen (40 tarraa), mutta kuulin huhua, että keräyskampanja on jotenkin muuttumassa. Tässä tulee kuitenkin nyt minun oma liikuntahaaste: harrastaa mahdollisimman monipuolisesti. Ja kunhan se Hukan keräyskampanja selviää, teen päätökseni sen suhteen.

Liikuntahaasteeseen vastaaminen alkoi jo. Perjantaina kävin SpinnPumpissa, mikä tosin ei ole minulle mikään outo tunti, vaan sinne menin ihan ensimmäisellä Hukka-kerrallani. Mutta jossain vaiheessa kyllästyin pumppiin ja kun vielä spinning on myös alkanut tökkiä, on SpinnPumpissa tullut käytyä viimeksi tosi kauan aikaa sitten. En oikeasti edes muistanut, mitä painoja olen silloin käyttänyt. Enkä nyt oikein tiennyt, laittaisinko samat (jos muistaisin mitkä ne oli), vai pykälää isommat. Päädyin sitten kuitenkin samoihin (hauista lukuunottamatta, koska siinä painot mulla on olleet niin pienet, että en kehannut niin pienillä enää tehdä ), koska on aivan eri asia tehdä 3 x 12-15 sarjaa kuntosalilla, kuin toistoja minuuttitolkulla pumpissa. Rintabiisin painot tuntuivat lattialta nostettuna aivan älyttömän keveiltä, mutta en lisännyt kuitenkaan enää. Onneksi, koska puolivälissä biisiä meinasi jo usko loppua. Liike käy mulla hartioihin/olkavarteen. Joko teen sen väärin tai sitten käsissä lihakset on niin paljon heikommat, että ne väsyvät ennen rintalihaksia. Joka tapauksessa liike tuotti tuskaa ja meinasi vähän tympäistäkin, kun samoilla painoilla ennen on mennyt kevyemmin. Jälkeenpäin tosin en ollut enää niin varma, että tulinko sittenkin laittaneeksi vähän liikaa. Mutta se nyt vasta mielenkiintoista olisi, koska pienentämällä olisin ollut samoissa painoissa, joilla tein hauikset ja ojentajat . Hieman tyydytystä toi huomata, että tein ojentajat huomattavasti kevyemmän näköisesti ja puhtaammin kuin eräs mies samoilla painoilla. No joo, se oli ekakertalainen, eikä mitenkään erityisen atleetti. Mutta se oli mies . Tunti oli vähän tylsä. Ei ole enää mun juttu tuo pumppi tai spinning. Mutta reippaasti nyt vaan niillekin. Tällä kerralla meinasin kyllä jättää menemättä, kun näin ohjaajan nimen... Jos mukana olisi ollut muut kuin spinning-kengät, olisin varmaan mennyt salille.

Liikuntahaaste jatkuin lauantaina sauvakävelyllä. Viimeksi olen sauvonut joskus maaliskuussa. Koska jalka on ollut Terwahölkän jäljiltä vähän kipeä ja muutenkin olisi ehkä pitänyt palautella vähän pitempään (su: pyöräilyä, ma:lepo, ti: pyöräilyä, ke: kuntosali, to: lepo, pe:spinnpump), ajattelin kevyen sauvakävelyn olevan just hyvä. Olihan se joo, mutta ei ole kävelykään kivaa, kun on jalat jumissa. Oikea reisi on ihan normaalisti salin jäljiltä, mutta tuo vasen . Kipu takareidestä on ovelasti siirtynyt reiden sivulle ja vähän eteenkin. Huomasi kyllä, että sillä oli suuri vaikutus kävelyyn. En edes päässyt kovin nopeasti, joten onnistuin oikeasti tekemään kevyen lenkin (kesto 1h 17min, keskisyke 123, matkaa arviolta jotain 9 km). Illalla yritin netistä löytää ohjeita reiden ulkosyrjän venytykseen ja löysinkin jotain. Niissä vaan aina tahtoi olla maininta, että kyseistä paikkaa on vaikea venyttää. Huomasin. Lisäksi löysin vinkkejä lihaksen "hierontaan" jonkin rullan avulla. En tiedä, millaisia rullia on myynnissä, mutta joku oli käyttänyt kaulintakin. Olen nyt kokeillut samaa ja kyllähän se tuntuu. Toivotaan, että apuakin löytyy. Hierojalle pitäis varmaan mennä taas.

Juoksuharrastustakin päätin lopulta vielä kerran kokeilla. Nyt on kuitenkin tauko paikallaan. Kunhan tässä taas lähden uudestaan liikkeelle, yritän aloittaa aivan extrarauhallisesti. Ainakin kuukauden pidän kokonaan taukoa juoksemisesta ja sen jälkeen jos koko kesän yrittäis tehdä niitä juoksu-kävelyharjoituksia ja totuttaa jalkoja uudelleen juoksemiseen. Ehkä viime syksynä tuli vähän liian kiire? Samoin talvella, kun aina pakkasten vähän lauhtuessa tuli sitten tehtyä kunnon lenkki.

Tämän blogin suhteen homma on vielä mietinnässä. Aivan varmasti kirjaan ylös nuo mun liikuntahaasteeseen kuuluvat jutut, mutta jaksanko kirjoittaa kaiken viikon aikana tekemäni, se on vielä auki. Jotenkin tuntuu, että en ehkä löydä siihen motivaatiota. Välillä on käynyt mielessäkin, että jaksaakohan niitä kukaan edes lukea. Mutta se nyt on mulle toisaalta aivan sama, koska en minä näitä juttuja muiden iloksi ole alkanut kirjoittaa. Toki jos joku treenijuttuja tykkää lukea, niin antaisi se ehkä motivaatiota niitä kirjoittaakin .

Tämän viikon lopetuksena saa olla BodyBalance. Se kuuluu myös liikuntahaasteeseen, vaikka silläkin tunnilla olen jonkin verran käynyt viime kesänä. Kesän jälkeen kertoja on ollut vaivainen yksi, joten paikka haastetuntina on perusteltu .