Hukan ryhmäliikuntatunnit (tanssillisia tunteja lukuunottamatta, paitsi Zumba ) on nyt sitten käyty kokeilemassa ainakin joskus ja kertaalleen. Jos ihan niuhotettais, niin punainen (keskiraskas) RPV (reisi-peppu-vatsa) on kokeilematta, se on jossain vaiheessa sujahtanut lukkariin ihan huomaamatta. Eikä ole kauan, kun sen edes oivalsin. Mutta olen joskus käynyt vihreällä tunnilla ja mun mielestä se riittää, tässä nyt kuitenkin oli tarkoitus tutustua eri tyyppisiin tunteihin.

Tänään vuorossa viimeisenä oli pallojumppa. Montakohan kertaa olen sanonut tuosta pallosta...? Kaikki lähti siitä ekasta kuntosaliohjelmasta, joka minulle tehtiin. Siinä yhtenä vaihtoehtona oli tehdä vatsalihakset pallolla, yritin ja pelkäsin kertakaikkiaan, että pallo karkaa alta. Sillä hetkellä päätin, että pallo ei ole mun juttu. Ekan kerran se sitten tuli vastaan VoimaHukassa, jonka jälkeen aloin jo kuntosalillakin tehdä vatsaliikkeet pallolla. Seuraava oli pallopilates, jossa alussa tehtiin lämmittelyä pallolla pomppien ja sen jälkeen pilatesliikkeitä. Eikä se pallokaan enää niin kamalalta ole tuntunut.

Pallojumpassa alkulämmittely oli samantyyppinen kuin pilateksessa, ehkä vähän isompia pomppuja, käsiä otettiin mukaan enemmän ja lantiota piti kunnolla ojentaa. Meille ensikertalaisille annettiin ohjeeksi, että kädet voi koko ajan pitää pallolla, jos haluaa. Aika nopeasti pystyin ottaan käsiä mukaan, mutta ihan en pallon paikallapysymiseen luottanut, joten lantio ei kyllä vielä ojentunut kunnolla eteen, vaan pomput jäi aavistuksen mataliksi. Aika hauskaa se oli, sellaista veikeää . Lihaskunto-osuus ei ollut mikään rankka, mutta kyseessä olikin vihreä tunti. Ainoastaan yksi liike jäi tekemättä kunnolla, se oli lantion ja ylävartalon nostot pallo jalkojen välissä (vatsalihasliike siis). En tiedä oliko pallo tuohon liikkeeseen mulle liian iso, vai oliko ongelmana kireät jalkalihakset tai kokemattomuus, mutta ei mulla kyllä ollut mitään käsitystä millä lihaksilla lantion olisi saanut ylös . Pallokaan ei oikein tuntunut pysyvän oikealla paikallaan. Pallon päällä istuen tehdyt punttisarjat käsille ja yläselälle oli ihan jees, mitä nyt aluksi tuntui hölmöltä tehdä niitä siinä pallolla istuen. Mutta kyllähän siinä joutui hallitsemaan kroppansa eri tavalla kuin mitä olisi vaikka seistessä tarvinnut.

Ei mikään paha kokemus siis . Voisin kuvitella meneväni uudestaankin, mutta pallojumppaa on vain kahtena päivänä - maanantaisin ja torstaisin ja tästä eteenpäin molemmille päiville sattuu Ringan treenit. Pitää katsoa syksymmällä, että riittääkö motivaatiota uuteen pallojumppaan.