Maanantai: Lepo

Tiistai: Lepo TAI PK-harjoitus 40-60 min

On varmaan kaikkien aikojen huonoin selitys tänä talvena sanoa, että pakkanen pilasi suunnitelmat... Mutta miten lie ajattelinkin, että tekisin illalla Ringan kanssa sauvakävelylenkin. Pakkasta tosiaan oli sitten niin paljon, että jätin sauvat kotiin ja käytiin vaan kävelyllä. Koska treeni-into vähän lopahti sen pakkasen vuoksi, jätin sykemittarinkin kotiin, kun ajattelin, että mitä tuota nyt tavalliselle kävelylle. Me mentiin kuitenkin oikeasti reippaasti. Ringa liikkuu yleensä peitsaamalla, nyt se ravasi koko matkan. Aikaa meni arviolta 45-50 min, joten päädyin lopputulokseen, että kyllä tästä kevyt PK-lenkki tuli.

Keskiviikko: Kuntosali

Ehkä pikkuhiljaa alan tykätä kuntosaliohjelmasta. Tosin vähän se tylsistyttää tehdä joka kerta sitä samaa. Tällä kertaa kyllä lintsasin vähän, jätin alkuverkan tekemättä, kun oli muka kiire kotiin lukemaan tenttiin ja ajattelin pyöräilyn ajavan sen asian. Ehkä sitä kuitenkin ehtii vaatteiden vaihdossa jähtyä sen verran, että alkuverkka kannattaa tehdä. Lisäksi lintsasin toisesta extra-liikkeestä (kyljet). Ei vaan huvittanut enää. Hyi minua. Kotiin oli kyllä taas raskas pyöräillä, johtuneeko eri tyyppisestä kuntosaliohjelmasta vai pakkasen kangistamasta pyörästä...?

Torstai: PK-lenkki 50-60 min, sis 4-5 x n. 60 min spurttailua

Kävin Ringan kanssa juoksemassa, vaikka epäilinkin sen olevan jalan kannalta huono idea. Sykemittarin jätin takin hihan alle, sen tuijottelusta on tullut taas vähän pakkomielle ja syö hauskuutta. Juoksin oman tuntemukseni mukaan ja tuntui muuten hyvältä . Spurtteja en tehnyt, koska en halunnut sotkea niillä sykemittarin antamaa keskisykettä, jonka tosiaankin tarkistin vasta ihan lopuksi. Ei ollut yllätys, että se oli vähän kovempi kuin normaalisti, mutta ei aivan hirmukorkea kuitenkaan.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 61 min
Matka: 7,5 km
Keskivauhti: 8:08 min/km
Keskisyke: 144
Maksimisyke: 152

Tämä oli varsinainen sohvaperunasta puolimaratoonariksi treeni . Olin aivan ryytynyt luennon&tenttiinluvun jälkeen ja hetken jo mietin lepopäivän pitämistä. Onneksi en helpolla anna periksi, jos olen jotain suunnitellut tekeväni ja sain itseni lopulta raahattua lenkille, joka tosiaan sitten menikin kevyesti. Se vaan on hassua, että jos lähden noin väsyneenä juoksemaan ja vaikka juoksu kulkiskin, niin seurauksena on yleensä yöllä alkava päänsärky. Jalka oli onneksi OK. Välillä siinä tuntui jotain, mutta ei niin pajon, että olisin suostunut lyhentämään lenkkiä. Kotona kylmähaude + Voltarenia ihan varalta. Ei ainakaan tuntunut pahemmalta seuraavana päivänä.

Perjantai: Lepo

Kuntosali. En lintsaillut ja pyöräilykin sujui lauhemmassa ilmassa selvästi kevyemmin .

Lauantai: Pitkä juoksu-kävely TAI Sauvakävely 1h - 1h 20min

Siirsin taas sauvakävelylenkin lauantaille, koska tämä järjestys sopi muihin aikatauluihin paremmin (ajatuksena oli mennä sunnuntaina steppiin). Sama tuttu lenkki tehtiin edelleen. Kävelin liian lujaa alkumatkan. Tiesin kyllä sen ja pari vilkaisua sykemittariin todisti mun olevan oikeassa. Mutta en välittänyt. Yön&päivän jatkunut lumisade teki lenkistä raskaamman.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 20min
Keskisyke: 139
Maksimisyke: 155

Tästä eteenpäin joudunkin tekemään lenkkini yksin (ainakin jonkun aikaa), Ringa alkoi ontua lenkin jälkeen .

Sunnuntai: 60 min (PK), johon 10 min reipasta juoksua (VK) TAI Tehokas ryhmäliikunta

Liian hieno ilma tuhlattavaksi sisällä oloon, mutta kun ei Ringaa voinut lenkittää, meinasi päivä mennä lukiessa. Senpä vuoksi hylkäsin stepin ja kävin juoksemassa. Jälleen jätin sykemittarin hihan alle, tosin kohta on varmaan pakko taas seurata sitä enemmän, kun kyllä vaan tulee mentyä vähän liian kovaa ilman mittaria. Tosin nyt oli jotain omituista sykkeissä,  kun laittaessani mittarin käyntiin syke oli jo 125, siis ihan normaalissa kävelyssä. Alkumatka oli muutenkin vähän kammottava, kun intialainen ruoka meinasi närästää, mutta onneksi se meni ohi. En katsonut kelloa VK-pätkälläkään, päätin vain juosta kolmen biisin ajan, jotka sattuivat olemaan Gotta Have A Reason (4:57), Seat Next To You (4:23) ja 99 In The Shade (4:29). Onneksi sentään viimeinen oli vähän menevämpi, ei sattuneet randomilla tulevat kappaleet ihan kohdalleen... Noin 14 minuutin veto noista siis tuli, jonka jälkeen syke oli pienessä ylämäessä 162, ihan jees

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 63 min
Matka: 8,2 km
Keskivauhti: 7:41 min/km
Keskisyke: 148
Maksimisyke: 163

Keskisyke ei kyllä kamalasti kerro tämän tyyppisessä harjoituksessa... Pitäisi ennemminkin tallentaa jokainen pätkä sykemittariin omana treeninään.

Jalka edelleen OK, mitä nyt on kova painaessa ja kipua tuntuu... Kylmää ja Voltarenia siihen edelleen.