Juoksutestin perusteella minulle määritetyt sykerajat:

Peruskestävyys: 120-140
Vauhtikestävyys: 140-160
Maksimikestävyys: 160-

Juoksuohjelmia oli kaksi vaihtoehtoa, toinen "alottelijoille" ja toinen "edistyneille". Ohjelma on tehty 12 viikolle ja siinä vaihtee kevyt, keskiraskas ja raskas viikko. Kevyellä viikolla on kolme lepopäivää, mihin joku kysyikin tarkennusta. Kyseessä on kuulemma oikeasti lepopäivä tai jos ei malta pitää, niin kevyttä treeniä. Yhdelle päivälle oli merkitty pitkä (1h-1h15min) sauvakävely- tai juoksukävelylenkki. Siis tuohan on melkein sitä, mitä normaalistikin koirien kanssa tekee... Ainakin viikonloppuisin tulee käytyä kunnon pitkät kävelylenkit. Enkä kyllä niitä ole aikaisemmin juurikaan laskenut liikunnaksi. En tarkoita, ettenkö ymmärtäisi pk-treenin merkitystä, vaan sitä, että en minä ainakaan niistä lenkeistä välipäivää tule pitämään.

Lopuksi tehtiin vielä UKK-lihaskuntotesti, josta tosin jätettiin pois selkälihakset, koska Maijan mielestä siinä korostuu enemmän suoritusten väliset erot (hankalampi määrittää, kuinka korkealle pitää nousta). Testissä aika oli 30 s ja suorituksena siis istumaannousut, punnerrukset (naisten) sekä kyykyt.

Tulos oli vähän yllättävä. Olen aina pitänyt yläkroppaani heikkona, keskikroppaa heikohkona ja jalkoja vahvoina. No lopputulos oli se, että vatsalihaksista ja punnerruksista sain erinomaisen tuloksen, kyykyistä pelkästään hyvän . Kyykyt jäivät muutaman päähän erinomaisesta, mietin että lähdinköhän liian varovaisesti liikkeelle, kun ennen suoritusta meitä varoteltiin, että aika on pitkä. Mutta voihan olla, että lujemmalla alulla olisi tullut hyytyminen ennen loppua. Ihan tarkkoja toistomääriä ja rajoja en voi tähän laittaa, koska Maija halusi nähdä tulokset ja keräsi laput pois, mutta ne saamme takaisin seuraavalla kerralla.