Viimeisestä kurssista (se pahuksen tautioppi) tuli nelonen, mikä siis on paras arvosana näistä mun itsekseen opiskelemista kursseista. Biologisissa lääkevalmisteissa mahdollisuudet olis siihen kans ollu, jos vaan olisin printannut ne kaikki monisteet... Mutta eipä se mitään.

Ekan opiskeluvuoden aikana tuli suoritettua kolme kurssia, yhteensä 9 opintopistettä (kasassa tällä hetkellä yhteensä 48,5 op). Suorittamatta jäi ainakin kaksi avoimen yliopiston kurssia, mutta en vaan yksinkertaisesti jaksanut ajatella niitä, kun kaikki nuo kurssit sattuivat keväälle. Tai itseasiassa yksi oli jo syksyllä, mutta tyhmyyksissäni tentin sen vasta tammikuussa. Oulun avoimessa olisin voinut suorittaa anatomian ja fysiologian kurssin, mutta sen jätin väliiin, koska ei se sellaisenaan olisi sopinut korvaavaksi. Joten varmemmin ja mieluummin suorittelin sitten noita oikeasti opinto-ohjelmaan kuuluvia kursseja. Ja sitäpaitsi, avoimen kurssit on aivan sikakalliita! Kallistahan se on käydä tentti tekemässä Kuopiossakin, mutta tulee se silti halvemmaksi.

Ensi vuodeksi ilmoittaudun poissaolevaksi, että en kuluta opiskeluaikaani, kun juuri mitään en voi kuitenkaan enää suorittaa. Seuraava vuosi on vielä auki, välillä kuulen pientä vihjailua Ouluun jäämisestä. Kieltämättä ajatus rahallisesti kuulostaa houkuttelevalta, mutta pitää yrittää vaan muistaa ne kaikki syyt, joiden vuoksi aikaisemmin pois halusin. Sitä paitsi, Oulun yliopisto tekee kyllä kaikkensa, jotta tutkimuksen tekeminen ei ole kannattavaa. Joten pois vaan niin äkkiä kuin mahdollista!