Maanantai: Lepo

Tiistai: Juoksua 50-60 min, sis 4-5 x n. 60 m spurttailua

Spinning. Sisäpyöräily alkaa näköjään jäädä taas päälle . PK-treeni oli tarkoitus tehdä, mutta tiistain punaisella se on näköjään vähän hankalaa, kun niin paljon tulee nopeita ylämäkiä. Pakko oli polkea seisaaltaan ja musiikin tahtiin, kun eihän sitä nyt yksin voi istua tai hidastella . Kevyehköllä vastuksellakin syke tahtoi nousta vauhtikestävyyden puolelle. Mutta kuuluihan yhteen tän viikon harjoituksista nuo spurttailut, siirsin sen harjoituksen sitten tähän, puhtaan PK-treenin tilalle.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 54 min
Keskisyke: 135
Maksimisyke: 152

Keskiviikko: Kuntosali

En vieläkään tiedä, tykkäänkö uudesta kuntosaliohjelmasta vähän, paljon vai en yhtään. Syke siinä kyllä nousee ihan hurjasti verrattuna edelliseen, en tiedä onko sekään sitten kivaa vai ei . Nyt sain ensimmäisen kerran kyykyt tuntumaan jaloissa, en tiedä mitä tein eri tavalla kolmeen ensimmäiseen kertaan verrattuna. Ehkä syvemmin ja tehokkaammin? Viimeisten kyykkyjen aikana varsinkin toisen jalan etureisi tuntui aivan kramppaavan ja seuraavana päivänä (ja sitä seuraavana) tunne lihaksessa oli sen mukainen.

Lämmittelyksi juoksin pitkästä aikaa matolla. Olipa taas takkuista. Nyt tuntuu, että juoksu ei lähde millään sujumaan . Syke ei edes noussut mitenkään korkealle, mutta jos mittaria ei olisi ollut, olisin kyllä luullut toisin.

Torstai: Lepo

Vaihtoehtoina oli juoksulenkki tai lepo. Pakkasen (taas) kiristyessä lepopäivä ei ollut vaikea valinta. Salille en halunnut mennä, kun siihen kuluu aina aikaa ja välillä on kyllä ihan kiva olla kotonakin. Lepopäivinä tosin usein teen reippaan iltakävelylenkin Ringan kanssa kaksistaan, saa Emmakin levätä .

Perjantai: Lepo TAI PK-harjoitus 40-60 min

Kävin salilla ja lämmittelyksi otin 40 min crosstrainerilla. Ensimmäiset 5 min oli tuskaa (henkisesti), edelleenkin koen tuon niiiin tylsänä. Mutta juosta en viitsinyt, kun tiesin sen väsyttävän jalkoja niin paljon enemmän, että sen jälkeen kyykyt menee vähän niin ja näin. Valitsin crossarista random-ohjelman ja siitä riittikin "hupia" 30 minuutiksi, kun seurasin profiilia ja odotin aina kahden minuutin välein vaihtuvaa vastusta . Viimeiset 10 min omalla ohjelmalla meni sitten jo sujuvasti, ajattelin vaan, että neljäsosa matkasta enää tekemättä.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 42 min
Keskisyke: 134
Maksimisyke: 141

Ylimääräiset 2 min tulivat siitä, että jatkan aina niin pitkään kuin lopettamishetkellä MP3:ssa soivassa biisissä on jäljellä. Lyhyeksihän tuo treeni jäi siitä huolimatta, mutta kotimatka pyöräillen kompensoi sitä kyllä.

Lauantai: 60 min (PK), johon 10 min reipasta juoksua (VK) TAI Tehokas ryhmäliikuntaharjoitus

Ja taas spinningille... Juoksuinnostus on nyt kyllä kadoksissa. Pahuksen pakkaset kun niiden vuoksi tuli niin paljon taukoa, että on vaikea saada hommasta taas kiinni. Tosin luntakin oli taas tiellä sen verran, että ehkä siellä en olisi juossut kuitenkaan. Salillekin menin autolla, mikä kyllä oli aivan oikea ratkaisu sen lumimäärän vuoksi. Mutta koska minun piti viedä Juha aamulla peliin, olin salilla yli tuntia ennen spinningin alkua. Odotellessani kävin ensin salilla. Alkuverkan jälkeen jalat tuntui melko tönköiltä, mutta hyvin jaksoin silti. Spinningissä puolen tunnin jälkeen pelkäsin hetkellisesti hyytyväni, mutta se meni ohi. Pyöräily tuli kuitenkin otettua selvästi kevyemmin kuin aikaisemmin, jaloista ei vaan irronnut enempää.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 55 min
Keskisyke: 131
Maksimisyke: 162

Yrittääköhän se ohjaaja savustaa mut taas pois tuolta tunnilta, kun tuntuu, että musiikin voimakkuus lisääntyy kerta kerralta...?

Sunnuntai: Pitkä juoksu-kävely TAI Sauvakävely (PK)

Mielelläni olisin käynyt sauvakävelyllä, mutta halusin lenkkeilyttää Ringan samalla, eikä hommasta vaan tule mitään kun lunta on paljon ja sauvat on sidottu käsiin... Niinpä tehtiin tavallinen kävelylenkki, osa matkasta tiellä, osa metsässä. Pyörätiet oli sopivasti auraamatta, niin että ei ollut ihan kevyt kävellä .

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 25min
Keskisyke: 137
Maksimisyke: n. 160 (sykemittari näytti 186, mutta se ei voi pitää paikkaansa)

Kuvittelin, että metsässä olis ollut vähän vähemmän lunta tai että siellä ainakin olisi kävellyt joku ennen meitä. Mutta kappaleen matkaa oltiin kyllä aivan ensimmäiset kulkijat vähään aikaan. Juuri tuolla syke nousikin maksimilukemiinsa. Vähän hirvittää, että oliko metsässä Ringalle liian raskasta, mutta kovasti se näytti kyllä nauttivan . Eikä välillä voinut olla nauramatta, kun se erehtyi lähtemään "polulta" jonkin hajun perään umpihankeen. Reppanasta ei näkynyt välillä kuin pää sieltä lumen keskeltä .