Venyttely (perjantai)
Ihoan venyttelyä. Ja sen kyllä huomaa... Tästä pitäisi varmaan tehdä ihan oma haasteensa, ehkä syksyllä liikuntahaasteen perään? Tämä siis oli Hukan venyttelytunti, ei mikään kotona ohimennen tehty venyttely, joissa aina kuvittelen olevani notkeampi kuin olenkaan. Tai sitten totean olevani niin pirun jäykkä, että siirryn seuraavaan venytykseen...

Spinning-maraton (lauantai)
Hukassa on kautta aikain (tai mistä minä siitä tiedän, mutta kolmen vuoden ajan ainakin) järjestetty spinning-maratoneja. En nyt muista onko vuodessa niitä yksi vai enemmän, kun en ole koskaan ennen käynyt. Siksipä kuului liikuntahaasteeseen tämäkin. Alkuun vähän epäilin lähteä, koska ei tuo spinning ole viime aikoina jaksanut niin innostaa. Mietin, että miten ihmeessa jaksan innostua siitä 2h 15min. Koko päivän oli kuitenkin aika hyvä mieli hommasta ja olihan siellä hauskaa. Alku meni kevyesti (vihreällä tasolla), josta siirryttiin punaisen kautta keltaiseen (raskain) ja takaisin punaiseen ja vihreään. Varsinkin vihreä-punainen alku oli kiva. Keltaisesta en niin tykkää, koska on raivostuttavaa polkea nopeasti väsyneillä jaloilla ja vaihdella vastusta välillä 10 sekunnin välein. Jaksoin kuitenkin innostua siitäkin sen verran, että taisin käyttää isompia vastuksia kuin viime aikoina olen käyttänyt. Vähän näköjään tullut löysäiltyä noilla tunneilla... Lopputunnista polkeminen alkoi sattua säären etuosaan, ulkosyrjälle. Omituinen paikka, enkä osaa kyllä arvella syytä tuolle kivulle.

Koska olen hidas ja huonokuntoinen, meni mulla 2h 15min maratoniin aikaa 3h 10min  (menin siis salille pyörällä). Sykemittari nakutteli koko ajalle sen verran hurjia lukemia (keskisyke 143, max 175, 1283 kcal ), että epäilisin sen sekoilleen, jos en olisi sitä kuitenkin aika tiheästi vilkuillut. Olisipa kiva tietää kulutus oikeasti, ravitsemusluennon pitäjä kun sanoi epäilevänsä, että sykemittarit laskevat aina kulutuksen vähän yläkanttiin. Tosin eikö se ole kiinni niistä mittarin asetuksistakin?

Ravitsemuksesta yritin huolehtia nyt vähän paremmin. Ostin jopa urheilujuomaa, joka tosin oli niin pahaa, että en ottanut saliin mukaan vaan päätin pärjätä pelkällä vedellä. Onneksi siellä oli tarjolla jotain paremman makuista juomaa. Maratonin jälkeen ennen kotiinlähtöä söin taas banaanin ja nyt ostin sen proteiinipatukankin ja hörpin vähän lisää sitä omaa energiajuomaani. Hyvin jaksoin vastatuulessa kotiin asti. Tosin ei tarvinnut paljon polkea, että syke nousi vauhtikestävyyden puolelle.

Liikuntahaaste jatkuu sunnuntaina, mahdollisesti kahvakuntopallotunnilla.