Tämän jutun olin suunnitellut mielessäni etukäteen. Näin sen piti mennä:

Otsikko: Hölmöksi tunsin minä itsenikin...
Ja teksti: Kävin Zumbassa. Tarviiko tuon otsikon jälkeen enää enempää sanoa...?

Mutta näin se juttu oikeasti menee:

Kävin Zumbassa. Laskua pehmentääkseni valitsin 45 minuutin mittaisen tunnin. Lähtiessäni mietin, että onko maanantai klo 10, kun ulkona paistaa aurinko ja on +25 lämmintä kovinkaan suosittu zumbailuajankohta. Pelkäsin nimittäin, että tunnilla on kovin vähän porukkaa, enkä voi maastoutua muiden sekaan sinne seinän viereen. Olin salilla 30 min ennen tunnin alkua ja sain numeron neljä . Ja tunti vielä siinä isossa salissa. 10 min ennen alkua kävelin sitten saliin valmiina kääntymään heti pois. Mutta sielläpä olikin sakkia. Ja löysinpä joukosta vielä liikuntahaastekaverinikin . Siinä jutellessa fiilis alkoi olla jo ihan kiva, ei vähiten sen vuoksi, että saliin valui koko ajan lisää porukkaa ja meitä oli siellä oikeasti paljon. Ei kuitenkaan liikaa, eli tilaa ainakin itelläni oli.

Ei tämä(kään) mikään paha kokemus ollut. Jo etukäteen tiesin, että kyllä minä jaloista selviän, enemmän haastetta tekee tuo keskikroppa, se kun ei välttämättä keinu ihan ohjaajan&muun parhaimmiston tahtiin. Mutta olipa siellä muitakin meitä pökkelöitä. Välillä pääsin oikein kivasti tunnelmaan mukaan, toiset biisit sitten ei taas niin iskeneet. Mutta kyllähän tuolla voi käydä uudestaankin. Ainakin siellä sai liikkua enemmän kuin monella muulla tunnilla. 45 minuutin keskisyke oli 145, max 168 ja sykemittarin laskema kulutus 317 kcal. Vähänhän tuo tietty on siihen nähden, mitä monet muut Zumban jälkeen julkistavat, mutta se ei tälläinen alle 50 kg naisen kroppa kertakaikkisesti kuluta sen enempää. Mikä tietty toisaalta on ihan hyvä, kun ajattelee kuinka paljon pitäis sitten pystyä syömäänkin .

Negatiivista tunnilla oli ohjaajan mikin pätkiminen (patterit loppu?), pikkuisen huono näkymä lavalle (tietty oma moka, kun menin aivan taakse), kipeytyvä polvi + just mun taakse sattunut ikkuna, josta näkyi kuntosalille (kiva siinä sitten yrittää keikutella takamusta). Ja ihan turha kenenkään sanoa, että ei siellä kukaan kato, se on ihan puppua. Minä ainakin monesti katon toisia jumppaajia ja salilla kävijöitä .

Niin, kaikkea kannattaa kokeilla ennen kuin muodostaa mielipiteensä. Siksipä tämä liikuntahaaste onkin aika hyvä keksintö, vaikka itse kehunkin. Kaveri ei ollut koskaan käynyt BodyCombatissa, kun "ei se sovi hänelle". Nyt se on jäänyt siihen aivan koukkuun . Minun aikaisemman mielipiteeni Zumbasta voit lukea täältä. Syy kelkan kääntymiseen oli video, jossa zumbaajina oli muitakin kuin niitä kaikkein lahjakkaimpia. Totesin, että kyllä minäkin samaan pystyn.