Torstaina oli vuorossa tuo uniinkin tullut testijuoksu. Kun ensimmäisen kerran kuulin testistä, mieleen tuli tottakai heti Cooperin testi. No se harhakäsitys onneksi oikeni jo silloin ensimmäisellä kokoontumisella ja sen verran Maija testistä kertoi, että jonkinlainen kuva siitä muodostui. Ja aika oikeanlainenkin.

Testissä jokaiselle oli iän perusteella laskettu tavoitesykealueet peruskestävyys-, vauhtikestävyys- ja maksimikestävyysharjoituksille. Tavoitteena oli juosta n. 500 metriä jokaisella sykealueella. Kierroksen jälkeen aika, keskisyke ja maksimisyke otettiin ylös.

Tästä lähdetään:

Peruskestävyys, sykealue 114-133
Aika: 5:18
Keskisyke: 133
Maksimisyke: 139

Vauhtikestävyys, sykealue 133-162
Aika: 4:01
Keskisyke: 153
Maksimisyke: 159

Maksimikestävyys, sykealue 162-
Aika: 2:55
Keskisyke: 168
Maksimisyke: 174

Lisäksi olisi saanut juosta neljännen kerran vieläkin kovempaa, mutta siihen en lähtenyt. Ehkä sitten keväällä, kun juoksutesti tehdään uudestaan.

Testijuoksun lisäksi tällä viikolla on tullut juostua aika vähän, ainoastaan kuntosalin lämmittelyksi pikkuisen juoksumatolla. Olen aivan tarkoituksella ottanut vähän rauhallisemmin, kun on ollut ongelmaa polven kanssa. Juokseminen itseasiassa ei ole sattunut missään vaiheessa, mutta maanantaina spinning oli vaikeaa, samoin 10 km kotimatka. Internet-diagnoosia tehtyäni en olisi yllättynyt, vaikka vika löytyisi kireistä lihaksista, venyttely kun tahtoo välillä jäädä (tai siis oikeasti välillä muistaa kunnolla venytellä...). Lisäksi reisilihakset kaipaavat varmasti vahvistusta. Otan nyt itseäni niskasta kiinni ja alan venytellä säännöllisesti sekä vahvistaa noita lihaksia. Jos polvi menee edelleen kuitenkin huonommaksi, on syyn selvittämiseksi varmaan oikeasti tehtävä jotain.