Maanantai: Lepo

Tiistai: Kuntosali

Keskiviikko: Lepo TAI PK-harjoitus 40-60 min

Oli tarkoitus käydä juoksemassa, mutta yllättäen auto oli mun käytössä illalla ja ulkona oli kamala tuuli ja tuisku (ei niin yllättäen...), joten päädyin spinningille. Tunnin piti sama ohjaaja, joka pitää tiistainkin tunnin ja niitä nopeita nousuja oli taas. Mutta kun vaan piti päänsä, niin pystyi ne sittenkin ottaan kevyemmin. Vaati tosin musiikin tempoa hitaampaa polkemista välillä.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 56 min
Keskisyke: 135
Maksimisyke: 144

Torstai: Juoksu-kävely 50 min, sis 4-5 x n. 60 m rentoja spurtteja

Ringan kanssa juoksemassa. Alkaa olla nämä juoksuohjelmat sen verran jo tuttuja, että aina ei lähtiessä tule enää tarkistettua harjoitusta. Niinpä nytkin hoksasin vasta puolimatkassa, että harjoitukseen taitaa kuulua nuo spurtit... Olisinkohan lopulta tehnyt niitä neljä. Oli kiva juosta, Ringa tosin oli vähän hidas tällä kertaa. Ei mikään perässä vedettävä tietystikään, mutta juoksi välillä sen verran lähellä mua, että hihna tahtoi roikkua liian löysällä. Oli pakko välillä ottaa hihna käteen, etten olisi kompuroinut siihen. Polvi on pitkään ollut aika hyvässä kunnossa, nyt sitten loppumatkasta tuntui vähän ikävältä. Oletan, että se johtui huonosti auratuista teistä, aina kun pohja on liian pehmeä, ottaa se enemmän jalkaan.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 61 min
Matka: 7,5 km
Keskivauhti: 8:09 min/km
Keskisyke: 136
Maksimisyke: 149

Perjantai: Lepo

Lauantai: Juoksu-kävely 50 min (PK), johon 2 x 8-10 min reipasta juoksua (VK), palautus vetojen välissä 5 min

Nyt kävin juoksemassa yksin. Tiet oli paremmin aurattu, eikä polveenkaan käynyt. Pohkeet tosin oli jumissa torstain lenkin jäljiltä. Juokseminen tuntui siitä huolimatta edelleen mukavalta. Vedot tein täysimittaisena (10 min), ensimmäinen suurinpiirtein sykkeillä 145-148, toinen kovempaa, lähempänä maksimikestävyyden rajaa (160). Ehkä alkaa jo vähän tuntua, että puolikas voisi olla mahdollinen sittenkin. Tosin on se eri asia juosta 21 km kuin 8 km... Ja eri asia juosta tuntitolkulla kovaa kuin 10 min...

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 61 min
Matka: 8,2 km
Keskivauhti: 7:26 min/km
Keskisyke: 143
Maksimisyke: 159

Ennen ensimmäistä vetoa syke pysyi helposti 136 tuntumassa ja juokseminen tuntui silti juoksemiselta. Viimeisen vedon jälkeen syke nousi väkisinkin ja oli koko ajan himpun päälle 140.

Sunnuntai: Pitkä juoksu-kävely TAI Sauvakävely

Lumitilanne pyörätiellä mahdollisti vihdoin sauvakävelyn Ringan kanssa. Edellisiltä viikoilta tuttu lenkki tehtiin ja Ringassakin oli enemmän vautia kuin torstain juoksulenkillä. Vaikka metsään mennään pitkän mutkan kautta, niin kyllä se silti tietää sinne pääsevänsä . Hitain lenkki tällä kertaa olin siis minä. Jossain vaiheessa mietin, että mennäänköhän me nyt ollenkaan tarpeeksi reipasta vauhtia, kun reserviä itselläni olisi ollut kiristääkin tahtia. Niin luulin, kunnes vilkaisin sykemittaria, jonka mielestä sitä reserviä ei ollutkaan. Syke tuossa vaiheessa oli 147, kun tarkoitus oli pysyä alle 140... Metsässä oli pahimmalla pätkällä käynyt kelkkoja ja alusta oli ihan hyvässä kunnossa. Pystyin jopa jatkamaan sauvakävelyä siinä. Kun sitten tultiin pelkälle polulle, oli sauvoista enemmän haittaa ja ne oli pakko ottaa käsistä irti. Siinä pääsi sykekin sitten laskemaan, mikä ei tietty ollut ollenkaan pahasta.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 19min
Keskisyke: 136
Maksimisyke: 151

Pyöräilyt jäi tällä viikolla vähän vähäiseksi, ainoastaan maanantaina oli töissä pyörällä. Mutta en kertakaikkiaan viitsinyt alkuviikosta pyöräillä lumihangessa ja loppuviikosta oli taas pakkasta. Mutta koska maailma ei tule yhtään paremmaksi vaikka minä välillä autoilisinkin (Juhalla suurin piirtein sama työmatka ja se kulkee talven autolla...), niin annan itselleni pahimpina aamuina luvan jättää pyörän kotiin .