Reipas ryhmäliikuntatunti TAI juoksu-kävely 1h, josta 3-4x2min reipasta juoksua (vk)

Valitsin BodyStep-tunnin. Jälkeenpäin kyllä mietin, että kun kerran menossa oli kevyt viikko ja kun raskaalta viikolta löytyy vielä sellainenkin vaihtoehto, kuin tehokas ryhmäliikunta, niin olikohan tuo sittenkään aivan sitä, mitä ohjelmassa haettiin...

Vähän nyt tökkii tuo steppi. Polvet ei varmaan ole sen kummemmat kuin ennenkään, mutta jotenkin tunnun nyt varovan niitä enemmän ja stepissä tunsin itseni kömpelöksi. Vasta aivan lopussa pääsin kunnolla vauhtiin. Lisäksi en tunne vielä olevani aivan sinut uusien kenkien kanssa tuommoisella hyppelytunnilla. Heti tunnin jälkeen ajattelin, että mun stepit oli siinä vähäksi aikaa, mutta jos nyt kuitenkin vielä kokeilen. Ajattelin, että olis pitäny lämmitellä paremmin ja venytellä jalat, niin alkutuntikin olisi voinut sujua paremmin. Ja voishan sitä kokeilla vielä vanhoillakin tossuilla.

Tunnin tiedot:
Harjoituksen kesto: 54 min
Keskisyke: 141
Maksimisyke: 177

Harjoitusta jatkoin tavallaan vielä kotimatkalla, sillä olin liikkeellä pyörällä. Lunta oli satanut sen verran, että sitä oli jo pyörätielläkin. Parhaillaan olen ajanut tuon matkan 25 minuutissa, nyt siihen kului 37 min (keskisyke 143).

 

Pk-harjoitus 40-60 min

Lauantain aamulenkki koirien kanssa. Juoksin koko matkan, jos tuota pk-sykkeillä tapahtuvaa lönkyttelyä voi kutsua juoksemiseksi... Melkein tuskallista ja äärettömän tylsää yrittää saada pidettyä syke alhaalla.

Harjoituksen tiedot:
Harjoituksen kesto: 45 min
Matka: 5,1 km
Keskivauhti: 8:53 min/km
Keskisyke: 136
Maksimisyke 146
 

Pitkä sauvakävely TAI juoksu-kävely 1h-1h15min (pk)

Olen ajatellut, että nämä lenkit menis kivasti silleen, että mulla olis sauvat ja Juha taluttais koiria. No sauvoja ei vielä ole, joten vielä ei päässyt suunnitelmaa toteuttamaan. Juoksu-kävely ei houkuttanut, koska halusin oikeasti mennä koirien kanssa metsälenkille ja vaikka juokseminen tasaisella on polvelle aika OK, niin tallautuneella lumella se ei sitä ole. Maijalta tuli onneksi perjantaina sähköpostia, jossa muistutti harjoitusten varovaisesta aloittamisesta ja sanoi lisäksi, että pitkää lenkkiä ei voi tehdä liian hitaasti. Sen vuoksi päätin siis lähtä ihan pelkälle kävelylenkille. Vähän epäillen tosin... Onneksi sitä lunta oli kuitenkin kuntoradalla ja metsäpoluilla sen verran, että käveleminen oli tavallista raskaampaa ja pyörätieosuuden jälkeen syke nousi helposti peruskestävyysalueelle.

Harjoituksen tiedot:
Harjoituksen kesto: 1 h 25 min
Matka: 8,9 km
Keskivauhti: 9:39 min/km
Keskisyke: 124
Maksimisyke 139

Pk-sykealueella lenkistä kului 1 h, eli siitä tuli sittenkin vallan mainio harjoitus . Vähän liian pitkä tosin, noin pitkä lenkki on merkattu edistyneempien  harjoitusohjelmaan .