Maanantai: Juoksua 50-60 min (sis. tekniikka ja 4-5 x n. 60m spurttailua)

Taas tein pyörälenkin. Arvatkaa vaan olisko huvittanut... Pyöräilin Nallikariin ja sieltä sitä yhtä kivaa rantareittiä. Se ei vaan vielä oikein ollut kaikin paikoin pyöräilykunnossa. Varjopaikoissa oli vielä lunta ja kovin oli märkää. Mutta hauskaa! Aloin ehkä vähän innostua maastopyöräilyajatuksesta. Mutta sitä ajatusta pitää vielä kyllä vähän jalostaa pidemmälle...

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 63 min
Keskisyke: 134
Maksimisyke: 154

Ei spurttailuja. Ainakaan tarkoituksella.

Tiistai: 60 min (PK), johon 10 min reipasta juoksua (VK), pal. 5 min ja 5 min reipasta juoksua

Pyörälenkki, kuten tavallista. Edellisen päivän "maastopyöräilyn" innostamana ajattelin käydä katsomassa, onko reitti Talvikankaalta Auran majalle pyörän mentävä. No ei se ainakaan keväällä ole... En päässyt Talvikangasta pidemmälle, kun hyydyin (henkisesti) ajamaan lumisohjossa. Täytyi siis suunnata pyöräteille. Edellisellä viikolla pyöräilin kappaleen matkaa Pyykösjärven rantaa pitkin ja siellä oli kans oikein kiva ajella. Mutta ei sekään sitten muilta osin oikein sopinut mun perushelkamalle . Ei mitään suunnitelmallisuutta nyt treeneissä. Syke kyllä nousi välillä siellä lumessa ja kuoppaisilla&mutaisilla poluilla ajaessa, mutta vauhtia ei ollut juuri nimeksikään.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 11min
Matka: 22 km
Keskinopeus: 18,5 km/h
Keskisyke: 138
Maksimisyke: 163

Tässä taas asia, mitä en voi ymmärtää: Miten tällaisella reitillä voi lähes koko ajan olla vastatuuli?!

Keskiviikko, torstai: Lepo

Opintomatka Kuopioon.

Perjantai: Kuntosali

Pitkästä aikaa juoksumatolla (10 min) ja kaikki kyykyt. Juokseminen tuntui tahmealta (harjoituksen puutetta), mutta jalkaan ei onneksi käynyt. Ainakaan pahasti . Kyykyt tein varovasti, lyhyemmillä sarjoilla ja pienemmillä painoilla. Se ei tunnu haittaavan ollenkaan.

Lauantai: Lepo/Pk-harjoitus 40-60 min

Tenttiinlukua, tokotreenejä, 10-vuotissynttäreitä... Kait sitä jossain vaiheessa olisi ehtinyt lenkillekin, mutta ei sitten kuitenkaan. Tällä kerralla en katsonut edes Idoleita (kun en ehtinyt). Onneksi tällä viikolla yks treeni oli levon kans vaihtoehtoinen, eli ihan ohjelman mukaan mennään . Enpä vaan ole juuri aikaisemmin tuota lepo-vaihtoehtoa valinnut. Ehkä puolimaratonin hylkääminen syö nyt vähän innostusta, kun on niin paljon muutakin.

Sunnuntai: Pitkä juoksu-kävely 1h – 1h 20min (PK)

Kävin pitkästä aikaa oikeasti juoksulenkillä! Ihan lyhyen ja kevyehkön vaan. Alle polkaisin lämmittelyksi vähän pyörällä. Se oli Maijan vinkki, että pääsisin pikkuhiljaa hakemaan taas juoksutuntumaa. Kun aluksi ei uskalla kovin pitkästi juosta ja jos juoksee vaan vähän, ei siitä oikein ole harjoitukseksi asti. Yhdistämällä pyöräilyn ja juoksun saa vähän molempia.

Pyörälenkin tiedot:
Kesto: 1h 15min
Matka: 23 km ja risat (5 min vajaa, kun kännykästä loppui akku, enkä jaksa laskea itse)
Keskinopeus: 19,5 km/h
Keskisyke: 139
Maksimisyke: 160
 
Juoksulenkin tiedot:
Kesto: 29 min
Keskisyke: 145
Maksimisyke: 151

Pyörälenkillä polkaisin 4 biisin ajan vähän nopeampaa, kun jäi aikaisemmin tekemättä nopeampivauhtinen treeni. En sitten taaskaan tarkistanut juoksuohjelmaa, tuli tehtyä vähän pitempi pätkä... Vähän taas meinasi kypsyttää lähteminen, mutta kyllä se vaan on sitten ihan kivaa, kun vauhtiin pääsee (vastatuulesta huolimatta)... Näkeehän tuossa vähän uusia paikkoja kotikaupungista, kun olen yrittänyt polkea aina vähän eri reittejä. Ehkä mun pitäis ottaa samanlainen tavoite kuin Joseph D. Terwilligerillä .

Juoksulenkillekin uskalsin mennä, kun jalka ei ole perjantain salitreenin jälkeen ollut kipeä. Tai no on, mutta silleen hyvästi kipeä, eli lihaskipua, jota osasinkin kyykkytauon jälkeen odottaakin. Juostessakaan ongelmakohtaan ei käynyt (kuin ehkä lopussa vähän, mutta se kyllä naamioitui sinne lihaskivun alle). Nyt vaan kunnolliset venyttelyt ja taas muutama päivä kevyemmin, niin eiköhän tää tästä . Kohta minä juoksen taas ihan oikeasti. Kunnes vaikka penikat sanoo taas sopimuksensa irti... Juoksulenkki tuli tehtyä nopeammin kuin oli tarkoitus, oli vaan niin kiva juosta .