Maanantai: Lepo

Mutta pääsinpähän pitkästä aikaa töihin pyörällä .

Tiistai: Kuntosali

Kuntosalikeikka pyörällä pitkästä aikaa - tuntui vähän raskaalta.

Keskiviikko: PK-harjoitus 40-60 min

Koska jotain epämääräistä tunnetta jalassa on, tein lenkin pyöräillen. Lähdin lenkille suoraan töistä, eli ajoin kotiin ylimääräisten mutkien kautta (Tuira, Pyykösjärvi, Rusko). Ideana hyvä, eipähän tarvi lähtä enää illalla ja säästyy kotimatkaan kuluva aika. Toteutus vaan oli aivan pe*seestä.

Meillä on töissä kylmä. Jos ei toimistossa, niin ainakin pukuhuoneessa, jossa hyvä että pystyy lattialla sukkasillaan seisomaan. Ehkä siksi kotiin on aina vähän kylmä polkea, kun on jo lähtiessä kylmä. Paleli siis. Lisäksi mulla oli korvissa epäonnistuneen hankinnan tulos, eli nappikuulokkeet, jotka ei sitten meinaa pysyä millään paikallaan (tästä asiasta ja mun ilmeisen anatomisesti epänormaaleista korvista sais kokonaan oman juttunsa...). Kun päässä oli vielä uusi tuulenpitävä kypärän alle sopiva lakki, joka ei sitten ollutkaan ihan tiivis korvien kohdalta ja kun ne napitkin löystyi koko ajan, niin sen lisäksi että korvia paleli, tuuli niihin inhottavasti. Ja senhän kaikki tietää, että vaikka aluksi pyöräillessä palelee, niin kohta on hiki. Mutta kun yrittää ajaa PK-sykkeillä, mikä siis on varsinkin talvikelillä sellaista sunnuntaipoljeskelua, niin yllättäen kohta onkin taas jo kylmä. Muualtakin kuin varpaista. Oli pakko välillä polkea vähän reippaammin. En edes viiti mainita mitään siitä kylmästä vastatuulesta...

Harjoituksen tiedot:
Aika: 1h
Keskisyke: 134
Maksimisyke: 153

Torstai: Lepo

Eli siis se ihanan kamala hieronta.

Perjantai: Juoksua 50-60 min, johon 4-5 x n. 60 m spurttailua + juoksutekniikkaharjoituksia

Huolimatta keskiviikon kammottavasta pyörälenkistä jatkoin kotiseutumatkailua työpäivän jälkeen. Kävin minulle aivan uudella suunnalla, jossain Kirkkokankaalla ja Saarelassa. Kylmä meinasi olla nytkin, mutta pakkasta oli joitain asteita vähemmän kuin keskiviikkona, joten paremmin tarkeni. Päässä oli parempi pipo ja ennen kaikkea paremmat kuulokkeet.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 64min
Keskisyke: 134
Maksimisyke: 156

Lauantai: 60 min (PK), johon 10 min reipasta juoksua (VK) TAI tehokas ryhmäliikuntaharjoitus

Kävin pitkästä aikaa juoksemassa ulkona! En edes muista millon olen viimeksi juossut jossain muualla kuin matolla. En ole tainnut juosta talvikelillä ollenkaan. Kynnyskin on ollut vähän korkea, kun en oikein ole tiennyt miten pukeutua, mutta nyt oli pakkasta onneksi vain -3, joten sen suhteen ei ollut ongelmaa. Kun olin päässyt liikkeelle, muistin, että niitä pyörälenkkejähän mun piti tehdä... Eli jalassa oli taas jotain pientä tunnetta. Mutta ne on nuo lihakset edelleen kipeät siitä hieronnasta, jospa se oli vaan sitä (uskooko kukaan?). Mutta en malttanut olla juoksematta. Tuntui kivalta, mutta samalta jotenkin niin kankealta. Tauko tuntui selvästi jaloissa. Muutaman kerran matkan aikana vilkuilin kännyä nähdäkseni vähän vauhtia, mutta en muistanut oikein aikaisempia, joten hankalapa oli verrata. Sitten tracker sekosi hetkeksi ja väitti minun juosseen n. 5 km siksakkia hiivatinmoista vauhtia. Matka laskettu siis Kansalaisen karttapaikasta.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 60 min
Matka: 7,5 km
Keskivauhti: 8:00 min/km
Keskisyke: 141
Maksimisyke: 160

Sunnuntai:
Pitkä juoksu-kävely TAI sauvakävely 1h - 1h 20min (PK)

Sain Juhan kaveriksi taluttamaan Ringaa ja poistamaan siltä lumia tassuista, kun lupasin, että ei mennä "sataaviittäkymppiä". No ei menty, kun kerran lupasin. Eipä olis kyllä jalatkaan antaneet periksi. Huonompaan suuntaan on menny. Eikö hieronnan pitäis aiheuttaa helpotusta eikä pahennusta?! Nyt pahempi on oikea jalka, joka aikaisemmin ei ollut ollenkaan kipeä.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 30min
Matka: 9,5 km
Keskivauhti: 9:34 min/km
Keskisyke:120
Maksimisyke: 133

Salilla olisin halunnut kans viikonloppuna käydä, mutta päätin nyt käyttää enemmän aikaa tenttiin lukemiselle. Lauantaina illemmalla olisin sen puolesta kyllä voinutkin mennä, mutta Hukka vaan ei ole silloin auki kovin pitkään. Sunnuntai-iltana taas oli Ringan treenit. Mutta olipahan ainakin pakkanen pyöräilylukemissa koko viikon .