Maanantai: Lepo

Tiistai: Lihaskunto
 
 
Keskiviikko: Lepo TAI PK-harkoitus 40-60 min TAI juoksua 50-60 min johon rennon reipasta spurttailua 4-5 x 15 s

Ringan kanssa juoksemassa. Enpä enää muista, montako noita rennon reippaita vetoja tuli tehtyä... Veikkaisin, että ehkä 4.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 59 min
Matka: 7,2 km
Keskivauhti: 8:16 min/km
Keskisyke: 140
Maksimisyke: 152
 

Torstai: 60 min (PK), johon 2-3 x 4-5 min reipasta juoksua (VK) TAI tehokas ryhmäliikuntaharjoitus

Kun tää oli viimeksi niin mukavaa, niin ei käynyt mielessäkään vaihtaa ryhmäliikuntaan. Nyt tosin tökki jonkin verran, mutta vedin kaikki 3 kertaa ja tietysti pitemmän kaavan (5 min) mukaan. Seuraavana päivänä oli taas kurkku kipeä, ehkä joku tauti painaa vähän. Jälleen kerran yllätyin Sports Trackerin arvoista, mutta tällä kertaa kuvittelin juosseeni lyhyemmän matkan. Treenin tein ihan yksin, en vieläkään uskalla kuljettaa Ringaa mukana aivan kaikilla lenkeillä, varsinkin kun tarvii juosta asvaltilla.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 62 min
Matka: 8,1 km
Keskivauhti: 7:44 min/km
Keskisyke: 139
Maksimisyke: 165


Perjantai: Pitkä sauvakävely TAI juoksu-kävely 1h - 1h 10min

Viikonlopulle sattui kaksi pikkujoulua, joten lukujärjestys meni ihan uusiksi. Tämäkin yleensä sunnuntaina tai välillä lauantaina tehty lenkki siirtyi perjantaille. Pidin oikein lomapäivän, että ehdin. Tätä en tosin töissä ääneen myöntänyt . Koska lenkki tuli tehtyä päivällä, ei koirille ollut taluttajaa, joten sauvat piti jättää kotiin. Jalkaan piti laittaa vaelluskengät, kun lenkkarit oli jotenkin painaneet varvasta ja epäilen, että kynsi on kohta mustana. Kyllähän niistä vaelluskengistä tuntui ainakin alkumatkalla saavan enemmän lisätehoja kuin sauvoista.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 24min
Matka: 8,6 km
Keskivauhti: 9:49 min/km
Keskisyke: 116
Maksimisyke: 129

Ja ehdinpä vielä salillekin, tällä kertaa tosin autolla, kun samalla kävin tekemässä vähän jouluostoksia.


Lauantai: Lepo TAI liikkuvuus

Aika lepopäivä tuli, ei tosin edellisen päivän pikkujoulun vuoksi. Käytin koirat pitkällä, mutta todella rauhallisella lenkillä. Venyttelinkin, mutta en sen pitemmästi kuin muulloinkaan, joten ei mene ihan Liikkuvuus-kategoriaan mun asteikolla.


Sunnuntai: PK-harjoitus 60 min

Lauantain pikkujoulussa tein taktisen vedon ja menin istumaan pöytään, jossa oli useampiakin autolla olevia. Näin meno ei yltynyt mitenkään vauhdikkaaksi, olin aikoinaan kotona ja pääsin viikon viimeiselle lenkille . Nyt oli tarkoitus ottaa Ringa mukaan, mutta yöllä oli tullut vähän uutta lunta. Ja se hienohelma kun ei pysty edes kävelemään pienenpienet lumipaakut varpaissa, joten oletin, että juoksemisesta ei varmasti tule mitään muuta kuin hampaiden kiristystä. No kuulemma lumi ei sitten tarttunutkaan tassuihin... Mutta mistäpä tuon olis voinut tietää.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 61 min
Matka: 7,4 km
Keskivauhti: 8:17 min/km
Keskisyke: 135
Maksimisyke: 146
 
 
Polvi on tällä viikolla ollut aivan OK. Ei siis tavallista kummempaa. Paitsi se parempi polvi meinasi kipuilla ikävänkin oloisesti jonkun juoksulenkin jälkeen, taisi olla torstaina, kun epäilin, että perjantaina ei ehkä salilla kyykätä. Mutta kyykättiinpä sittenkin. Askelkyykyt tosin taas pienemmillä painoilla, mutta eipähän käynyt polviin. Jonkin verran ottaa nyt oikeaan lonkkaan. Joku rasitusjuttu ihan selkeesti. Pitää yrittää venytellä ja jos ei helpota, niin korvata joitain juoksulenkkejä pyöräilyllä/spinningillä.