Maanantai: Kuntosali

Kuntosaliohjelma päivitettiin ja näyttää nyt tältä:

1. Yhden jalan kyykky hauiskäännöllä 2 x 10-12/jalka (reidet, pakarat, hauikset)
2. Selän ojennus pallon päällä + vaakasoutu taljassa 2-3 x 12-15 (suorat elkälihakset, yläselän lihakset, hauis)
3. Askelkyykky sivuvipunostolla 2 x 10-12/puoli (reidet, pakarat, hartiat)
4. Salkkunosto sivutaivutuksella 2 x 12-15/puoli (reidet, pakarat, kyljet, epäkäslihaksen yläosa)
5. Lonkan ojennus konttausasennossa taljassa 2 x 15/jalka (pakarat, reiden takaosa, suorat selkälihakset)
6. Pallon rullaus päinmakuulla 2 x 20- (suorat ja syvät vatsalihakset)
7. Penkkipunnerrus tangolla 2-3 x 12-15 (rinta- ja olkapään lihakset)
8. Vatsarutistus + ranskalainen punnerrus painolla 2 x 15 (vatsa, ojentajat)
EXTRA 9. Vatsakierrot pallon päällä 2 x 20- (vinot vatsalihakset)
EXTRA 10. Kylkitaivutus pallon päällä 2 x 15/puoli (kyljet)
(Extrat on tarkoitettu tehtäväksi aina kun on aikaa/huvittaa/jaksaa = mielellään tietty aina)

Kuntosaliohjelmassa palattiin nyt koko vartalon ohjelmaan, koska yleensä ehdin käymään salilla vaan kaksi kertaa viikossa, parhaimmillaan kolme. Tämä ohjelma on nyt enemmän tehty tukemaan juoksu- tai muuta kestävyysurheiluharrastusta, edellinen oli voiman ja kestävyyden yhdistelmä.

Maanantaina käytiin ohjelma ensin opastuksen kanssa läpi ja sen jälkeen jäin itse tekemään sen kunnolla. Kyykyt jätin kyllä vähän tutustumisen asteelle, koska erinäisistä ajatuskatkoksista + muista syistä johtuen jouduin pyöräilemään ensin töistä kotiin ja sitten kotoa salille (yht 16 km). Salilla olin liian aikaisin, joten menin crosstrainerille, että pysyn lämpimänä. Alkulämmittelystä tuli siten yhteensä n. 50 minuutin mittainen, lisäksi alla oli se kotiin poljettu matka ja kaiken lopuksi tarvi jaksaa polkea vielä 10 km kotiinkin.

Ensivaikutelma ohjelmasta oli, että sehän on mielenkiintoinen, kun niin moni liike on yhdistelmä useammasta. Kun sitten jäin yksin tekemään treeniä, alkoi asia vähän kiusata. Tuntui, että mieluummin keskittyisin yhteen asiaan kerrallaan. Tokihan näin tekemällä säästää aikaa. Nyt ensimmäisellä kerralla tuntui kuin en olisi juuri koskaan mitään tehnyt, vähän kaikkien liikkeiden tekeminen sujui jotenkin vaisusti. Osasyy oli varmasti uusitulla ohjelmalla, johon kestää hetki tottua, mutta myös kaikki se pyöräily väsytti aivan varmasti. Lisäksi mun mielestä on kivempi tehdä lyhyempiä sarjoja isommilla painoilla kuin näitä lihaskestävyysharjoituksia. Ja tässähän ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mikä on minulle on tavotteiden kannalta järkevämpää . Tosin en aina ole itsekään niin varma niistä tavotteista. Joten tämä ohjelma on vallan mainio ja seuraavat kuukaudet mennään hyvillä mielin näin. Sama kait se on mitä minä teen, kunhan teen. Se tässä ohjelmassa on kivaa, että keskivartalon hallintaa tulee paljon.

Edellisen ohjelman aikana en kertaakaan laittanut ylös painoja. Kaikissa liikkeissä pystyin niitä kuitenkin lisäämään vähintään kerran. Tai no siinä yhdessä maailmankaikkeuden kamalimmassa laitteessa (vartalonkierto) lisäsin vaan sen vuoksi, että vältyin tekemästä pitempää sarjaa . Mutta muuten painot tosiaan lisääntyi ihan kivasti. En tosin tiedä oliko tämä kiinni niinkään fyysisestä kehittymisestä vaan henkisestä. Ehkä aloin uskaltaa haastaa itseäni enemmän ja todellakin laittaa sellaiset painot, että viimeiset toistot oli tuskaa.

Tiistai: Lepo

Aamulla olisi ollut kiva pyöräilyilma, mutta päätin pitää aivan oikean lepopäivän siitäkin huolimatta, että tiesin tämän viikon pyöräilyjen olevan sitten siinä tulevista pakkasista + erinäisistä asioista johtuen. Keskiviikkona olin ajatellut meneväni uudestaan salille ja halusin levätä paremmin ennen ohjelman tekemistä uudestaan.

Keskiviikko: Lepo

Juoksuohjelmassa on tällä viikolla kolme lepopäivää, tietenkään ne ei ole näin peräkkäin, mutta kirjasin sen nyt tuohon, niin tulee kaikki harjoitukset merkattua ylös.

Kuntosalilla ensin 20 min juoksua lämmittelyksi ja sen jälkeen ei-niin-väsynein lihaksin kokeilemaan uutta kuntosaliohjelmaa. Nyt liikkeiden yhdistäminen toisiinsa ei kiusannut niin paljon, mutta edelleen tekisin mieluummin yhtä asiaa kerrallaan. Ehkä tämä tunne menee ohi, kun liikkeisiin tottuu. Kyykkääminen kaikissa vaiheissa tuntui turhan kevyeltä, kun sitä painoa niskan takana ei enää ollut. Siis se tuntui kevyeltä jaloissa, syke kyllä nousi reippaasti. Muutenkin tämä saliohjelma meni selvästi korkeammilla sykkeillä kuin aikaisempi. Välillä ohimolta valui ihan oikeasti hiki! Jaksoin selvästi paremmin kuin edellisellä kerralla, tosin selän ojennus -liikkeessä tuntui, että mitään selkälihaksia koskaan ole harjoitettukaan. Penkkipunnerrus vähän kiukuttaa, kun oli pakko vähentää painoja. Pitää yrittää nyt ymmärtää, että on eri asia tehdä 8-10 toistoa kuin 12-15 .

Mietin, että jos ostais pallon + käsipainot, niin aika monet tämän ohjelman liikkeistä vois tehdä kokonaan tai osittain kotonakin.

Torstai: Juoksukoulun 13. kokoontuminen: vaihtoehtoiset harjoitusmuodot, hiihtotekniikka (PK-harjoitus 40-60 min, sis. 4 x 60 m kiihdytyksiä)

Olin ensimmäisen kerran pois juoksukoulun kokoontumisesta, koska en halunnut osallistua hiihtotekniikkaopetukseen, kun en omista edes sukia. Syitä selitinkin tuolla jo aikaisemmin. Tarkoitus oli käydä Ringan kanssa juoksemassa tai jos pakkasta on liikaa, sauvakävelemässä. Pakkanen kuitenkin kiristyi lukemiin, joihin en ollut varautunut ja koiran kanssa en viitsinyt lenkkeillä ollenkaan. Omakin lenkki meinasi jäädä väliin ja vakuuttelin itselleni, että ei se mitään haittaa. Lopulta en kuitenkaan uskonut itseäni ja kävin reippaalla kävelylenkillä.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 50 min
Keskisyke: 131
Maksimisyke: 142

Lauantai: Hölkkä 10 min, 2 x 5 min reipasta juoksua (VK), palauttelu välissä 5 min, loppuun 10 min hölkkä TAI Reipas ryhmäliikuntatunti

Pakkanen (aamulla -31) ajoi taas liikkumaan sisälle. Kävin spinningillä ja tuntuu siltä, että alan taas jäädä koukkuun siihen lajiin . Lauantain tunnin vetäjä soittaa jatkuvasti Radio Novan tai YleX:n kaltaista soittolistamaa, mutta se on yllättävää, miten hyvin sellainen musiikki sopii tuonne tunnille.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 56 min
Keskisyke: 137
Maksimisyke: 174

Lisäksi kävin myös salilla. Mulla oli vähän kiire kotiin, joten menin salille jo ennen spinning-tuntia, ehdin tehdä neljä ensimmäistä liikettä, siis kaikki kyykyt. Mietin, että kumpikohan mahtaa olla parempi järjestys, käydä ensin salilla vai spinningissä. Tänään ainakin tämä tuntui sopivalta, pystyi pyöräilemään just niin kovaa kuin halusi, ei tarvinnut säästellä jalkoja salia varten. Spinningin jälkeen ehdin tekaista vielä loputkin liikkeet. Vatsaliikkeet tuntui vähän normaalia raskaammilta, sen verran tulee pyöränkin päällä sitä keskivartalon hallintaa.

Sunnuntai: Pitkä juoksu-kävely TAI sauvakävely

Tuo saa**nan pakkanen ei vissiin lopu koskaan! Hukassa ei ollut mitään mun aikatauluun sopivaa mulle sopivaa ryhmäliikuntaa, eikä juoksumatto houkutellut pitkälle lenkille. Edes aurinko ei paistanut, mutta onneksi pakkanen lauhtui päivällä sen verran, että tarkenin sentään tehdä Ringan kanssa perinteisen sunnuntaikävelyn. Tuuli oli kyllä kova, mutta lenkki onneksi sattui menemään niin, että vastatuulessa oltiin metsässä, jossa tuulta ei tuntenut ja kotiin päin saatiin kävellä reippaassa myötätuulessa. Metsässä oli nyt kevyempi kävellä, kun polut olivat tallautuneet koviksi. Osa matkasta sentään saatiin kävellä pehmoisemmalla polulla, jossa vauhtia sai, ja oli jo pakkokin hidastaa. Ei liene ihmeellistä, että se ei niin suosittu lenkkipolku ole, kun matkan varrella on koko ajan kylttejä, joissa lukee: "SEIS STOP VAARA, AMPUMA-ALUE!" Lienee ihmeellisempää, että minä uskallan tuolla lenkkeillä . Lenkkiin kului tällä kertaa normaalia vähemmän aikaa, näköjään lumi on aikaisemmin hidastanut etenemistä enemmän kuin olen ymmärtänyt. Tosiaan vasta kotona tarkistin ajan kulun, jos olisin hoksannut tehdä sen jo lenkin aikana, oltais voitu kiertää ylimääräisen mutkan kautta.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 8min
Keskisyke: 127
Maksimisyke: 141