Vähän pieleen mennyt viikko... Tentti painaa mieltä ja jostain on pakko karsia. Työ ja koirat on hoidettava, joten tingitään nyt vaihteeksi sitten itsestä.

Maanantai: Lepo

Tiistai: Juoksu 50min, sis. tekniikka ja 4-5 x n. 60 m rentoja spurtteja

Tein pyörälenkin töistä kotiin. Aluksi sama reitti kuin ennen pääsiäistä, mutta sulista teistä ja osittaisesta myötätuulesta johtuen lenkistä oli tulla melkein 10 min edellistä lyhyempi. Pyöräilin sitten vielä ylimääräisen lenkin + siihenkin vielä vähän ylimääräistä .

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 64 min
Keskisyke: 135
Maksimisyke: 153

Keskiviikko: Lepo tai PK-harjoitus 40-60 min

Vein pyörän huoltoon, mikä rajoitti ennestään vähäisiä liikuntavaihtoehtoja. Hukkaan en lähtenyt, kun siinä menee niin paljon aikaa, että en kertakaikkiaan pysty nauttimaan, kun koko ajan on mielessä, että tenttiinkin pitäisi lukea. Koska jalka oli ollut taas paremmassa kunnossa, ajattelin tehdä kevyen ja lyhyen juoksulenkin. Ei se ollut ihan hyvästä, mutta juoksin silti aikomani reitin.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 31 min
Keskisyke: 135
Maksimisyke: 140

Oli kiva juosta sulalla tiellä . Ehkä tässä vähän jo näkyi harjoittelun tulos, syke ei noussut yhtä paljon kuin ennen, vaikka vauhti ei ollut aivan kaikkein kammottavimman hitaimmasta päästä (hidasta kuitenkin).

Torstai: Alkuverkka 10 min, reipas 20-30 min kiihtyvällä vauhdilla aer. kynnykseltä an.aer. kynnykselle, loppuverkka 10 min

Jalka oli edellisen päivän juoksusta selvästi kipeä ja päätin antaa lihasrelaksanteille uuden mahdollisuuden. Aikaisemmin olen ottanut niitä lähinnä nukkumaan mennessä enkä ennen nukahtamista ole tuntenut mitään. Siis ei apua, mutta en myöskään mitenkään omituista oloa. Olenkin ajatellut, että ehkä ne ei minuun vaikuta niin paljon, että esim. autolla ei voisi lääkkeen oton jälkeen ajaa. No nyt otin pillerit töistä tullessani, eikä mennyt kauan, kun olo alkoi tuntua vähän nousuhumalaiselta.

Lenkin tein (selvittyäni ) pyörällä, onneksi olin saanut sen jo huollosta takaisin. Vähän tyhmää edes laittaa noita harjoituksia nyt ylös, kun en kuitenkaan tee niiden mukaan... No näkeepähän edes, mitä olisi pitänyt tehdä. Pyörälenkille lähdin vilkaisematta harjoitusohjelmaa, joten tuo kiihtyvällä vauhdilla ajaminen jäi tekemättä. Mutta olipa mahtava pyöräillä kesärenkailla! Pieni vastatuulikin tuntui myötäiseltä . Matkaa lenkille tuli n. 22 km, kun aikaisemmin talvikeleillä talvirenkailla vajaassa tunnissa on päässyt alle 17 km.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 66 min
Keskisyke: 136
Maksimisyke: 153

Yöksi otin vielä uudet lihasrelaksantit ja ens viikolla on taas hieroja. Pakko kait tuon jalan on jossain vaiheessa antautua?!

Perjantai: Kuntosali

Ei ollut aikomustakaan mennä salille. Mutta kirjoitin sen nyt tuohon kuitenkin. Olkoon se se treeni, joka tällä viikolla jäi tekemättä. Kädet ja hartiat sai kyllä jonkinmoisen treenin naisten ampumaillassa.

Lauantai: Lepo

Tarkoitus oli tehdä pyörälenkki, mutta harvinaista kyllä, jätin suunnittelemani treenin tekemättä. Enkä edes moittinut itseäni jälkeen päin, joten olin varmasti ansainnut vähän rennomman illan. Alkaa ihan oikeasti pää hajota, kun koko ajan on jotain aikataulua (tosin jos ei olisi, niin sitten hajoaisin siihen...). Nyt piti lukea tenttiin ja käydä Oulun Seudun Noutajakoirayhdistyksen kevätpäivässä pitämässä makkaransyöntikilpailu (mikä oli kyllä ihan kivaa, mutta ihmetyttää, että siihen ei sitten tosiaankaan muka saatu ketään muuta. No onhan se kiva olla korvaamaton ). Kevätpäivän jälkeen taas tenttiin lukemista. Ilta alkoi venyä sen verran pitkäksi, että ahdisti ajatuskin, että tunti menisi lenkillä. Lisäksi olin ollut koko päivän niin äärimmäisen väsynyt, että lopulta päätin olla tekemättä mitään ja katsoa vaan Ameriikan idoleita (+ kutoa sukkaa, eli se siitä tekemättömyydestä...)

Sunnuntai: Pitkä juoksu-kävely (PK) 1 h 10 min – 1h 20 min

Pyörälenkki, mitäpä muuta... Sisällytin tähän nyt sen 30 min VK-pätkän, jota en aikaisemmalla lenkillä tehnyt. Nopeampi pätkä sattui vastatuuleen, joten eipä tehnyt tiukkaa saada sykettä nousemaan. Onneksi sentään osan tuosta matkasta poljin sen verran suojaisessa paikassa, että sain oikeasti polkea vähän lujempaakin . Eihän tämä nyt ihan sitä tietty ollut, mitä Maija noilla kiihdytyksillä hakee (nopean juoksun treenausta), mutta eipä se pyöräily muutenkaan toimi juoksuharjoituksena.

Harjoituksen tiedot:
Matka: 33,7 km
Kesto: 1h 40 min
Keskinopeus: 20,2 km/h
Keskisyke: 144
Maksimisyke: 164