"...se oli koholla". No kohollahan se oli, mutta ei se minua yllättänyt, vaan se, miten vähän se oli koholla . Ensimmäisen kerran siis uskaltauduin kolesterolimittaukseen. Kun korkea kolesteroli on sukurasite, niin piti aika kauan (=vuosikausia) miettiä, että haluanko edes tietää omia arvojani.

Kokonaiskolesteroli: 5,72 mmol/l (suositus < 5)
Triglyseridit: 1,00 mmol/l (< 2)
HDL: 2,28 mmol/l (> 1)
Laskennallinen LDL: 2,99 mmol/l (< 3)

Huonoahan tuossa ei siis ole muut kuin kokonaiskolesteroli, LDL:n jäädessä nipinnapin suosituksen alapuolelle. Kokonaikolesteroliarvolle pitäis varmaan tehdä jotain, mutta mitä? En usko, että kovin paljon voin siihen vaikuttaa ravintotottumuksilla, kun en mielestäni syö mitenkään erityisen huonosti. Toki suklaa maistuu ja ehkä sen sijaan voisi yrittää useammin valita ihan vaan karkkia.  Meillä ei juuri koskaan leivota ja tosi harvoin tulee käytyä missään hampurilaispaikoissakaan. Mistäs mainoksesta se tuo otsikko onkaan peräisin? Ehkä pitäis kokeilla niitä kolesterolia alentavia tuotteita?

Mutta tämähän on selvä ongelma. Kun kerran kehonkoostumusmittauksen mukaan kroppaan pitäisi saada yli 3 kg rehellistä rasvaa, mutta kolesteroliarvot eivät salli rasvaisten ruokien syömistä . Ja ennen kuin kukaan ehtii kommentoida, niin se oli vitsi! Kyllähän minä tiedän, että ylimääräinen energia, syötiin se sitten missä muodossa tahansa, varastoituu elimistöön rasvana.