Ei enää jaksaisi kirjata noita juoksukoulun harjoituksia ylös, kun se juoksuharrastus lienee kuopattu jo. Mutta menköön nyt vielä, eihän tässä enää pitkä aika ole jäljellä ja kuitenkin tavallaan niiden perusteella treenaan.

Maanantai: Lepo

Tiistai: Lepo/Pk-harjoitus 40-60min

Pyörälenkki.

Harjoitukset tiedot:
Kesto: 61 min
Keskisyke: 140
Maksimisyke: 158

Puolet matkasta oli melko kova vastatuuli. En osannut ajaa alemmilla sykkeillä, kun olisi pitänyt ajaa aivan älyttömän hitaasti.

Keskiviikko: Alkuverkka 10 min, reipas 20-30 min kiihtyvällä vauhdilla aer. kynnykseltä an.aer. kynnykselle, loppuverkka 10 min

Jalka oli edelleen niin hyvän tuntoinen, että päätin tehdä uudestaan pyörä-juoksulenkin. Pyörällä ekaksi 35 min, sitten juosten sama lenkki kuin sunnuntaina. Jo alkumatkasta jalassa tuntui ja järki yritti sanoa, että pitäisi tehdä lyhyempi lenkki. Mutt minä oon vähän huono lyhentämään ennakkoon suunnittelemaani harjoitusta, niinpä juoksin nytkin aikomani matkan. Ja lopputuloshan oli vähän huono.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 64 min
Keskisyke: 136
Maksimisyke: 146

En taaskaan suunnitellut viikkoa etukäteen, joten jäi tekemättä tuo VK-harjoitus...

Torstai: Juoksukoulun kokoontuminen (luento pitkäkestoiseen suoritukseen valmistautumisesta) ja testijuoksu

Vaikka en koskaan maratonia tule juoksemaan, enkä ehkä puolikastakaan, niin oli aivan mielenkiintoista kuunnella maratonille valmistautumisesta. Mun maraton voisi kyllä tökätä jo siihen valmistautumiseen, 400-500 lisägrammaa hiilareita päivässä kuulostaa aika paljolta, en varmasti saisi noin paljon ylimääräistä ruokaa uppoamaan . Vaihtoehtona sitten ne tankkausjuomat... Koskaan en ole sellaisia maistanut, mutta sen verran on kyllä jäljellä ennakkoluuloja, että mahtaisinko saada niitä alas makunsa puolesta.

Testijuoksun juoksin, vaikka jalka ei ollutkaan kunnossa. Särkylääkkeen voimalla menin, kun halusin tietää, onko harjoittelu tuottanut tulosta. Olishan tuon juoksun voinut käydä tekemässä joskus yksinkin, mutta eipä käynyt silloin mielessä.

Perjantai: Lepo

Lauantai: Kuntosali

Koirien kanssa päivällä rauhallisella kävelylenkillä jalkaan sattui välillä tosi ikävästi. Siitä huolimatta menin salille ja ajattelin jättää kyykyt tekemättä. Mutta alkaa jo tympiä tämä vaiva, sitä paitsi jalka on välillä ollut enemmän kipeä etureidestä tällä kertaa. Mietinkin, että oiskohan se voinut revähtää torstain testijuoksussa. Päätin sitten kokeilla kyykkäämistä ja yllättäen pystyinkin sitä tekemään. Askelkyykyissä jalkaan sattui sen ollessa tukijalkana, mutta ei ollenkaan itse suorituksessa. Omituista. En edes juuri pienentänyt painoja tai tehnyt lyhyempiä sarjoja ja jälkeen päin jalka tuntui ehommalta kuin aikoihin. Kerrassaan omituista. Lihakset on kyllä kireät kuin viulunkielet, pakko yrittää taas venytellä enemmän. Kotimatkalla polveen sattui pitkästä aikaa pyöräillessä. Se tästä nyt vielä puuttuis, että polvi tulis yhtä kipeäksi kuin syksyllä, jolloin pyöräilykin oli pakko laittaa tauolle.

Hukassa oli tehty jotain uusia järjestelyjä, naisten salille oli tuotu se Smith-laite, jota edellisessä saliohjelmassani kaipailin. Sitähän vois joskus vaikka oikeasti kokeilla . Sitten sieltä oli siivottu pois kaikki viereisen ryhmäliikuntasalin levytangot ja painot. Olen niillä tehnyt yleensä rintalihakset, mutta en kuitenkaan viitsinyt olla se henkilö, joka alkaa roudata painoja ryhmäliikunnan puolelta kuntosalille, kun eivät kait ne sinne kuulu. Niinpä tein salin omilla painoilla. Ne on sellaiset kiinteät, joista painoja ei voi itse säätää vaan ne on telineessä merkattuna muutaman kilon välein. Jouduin vähän laskeskelemaan käyttämiäni painoja, enkä oikein tiennyt paljonko se aikaisemmin käyttämäni tanko pelkästään painaa. Tulin jonkinlaiseen tulokseen ja nostin riittävän saman painoisen tangon telineestä ja totesin heti, että en jaksa. Oli pakko vaihtaa kevyempään, jonka koko paino oli sama kuin pelkkien aikaisemmin käyttämieni levypainojen paino. En meinannut jaksaa silläkään koko sarjaa . Noin 8 toistoa aina sain ja sitten oli pakko levähtää. Kyllä minä ihmettelin, että nyt ei kyllä painot vastaa toisiaan ollenkaan. Kunnes vilkaisin telinettä ja totesin, että painot oli laitettu siihen ihan epämääräiseen järjestykseen. Yritin siis tehdä 12 sarjaa 5 kg painavammilla painoilla kuin alunperin oli tarkoitus . Lopuksi vielä järjestin telineen, kun mua ärsyttää, jos tavarat tuolla eivät ole oikeilla paikoillaan.

Sunnuntai: Pitkä juoksu-kävely 1h 10min – 1h 20min (PK)

Kävin uudestaan kokeilemassa sitä Auran majan lenkkiä. Nyt kuntorata oli sulanut ja aivan perushelkamankin mentävä, mitä nyt vähän välillä pomppuinen, märkä tai pehmeä. Puolisen tuntia kesti pyöräillä majalle, josta jatkoin sitten tietä pitkin. Asutusalueen kohdalla jatkoin pyörätielle, jonka kuvittelin kulkevan lähellä Alakyläntietä. Yhtäkkiä kuitenkin huomasin, että en tiedä mihin pitää mennä. Oli siellä välillä jotain pyörätiekylttejä, mutta minä en niihin aina niin luota, kun ne on monessa paikassa vääntyneet osoittamaan ihan ihme suuntiin. Jatkoin suuntavaistoni osoittamana ja kohta sekään ei enää tiennyt mihin mennä. Koulut on yleensä hyviä maamerkkejä, kun niiden seinässä lukee alueen nimi. Nyt siitäkään ei ollut apua, kun en tiennyt missä on Pöllönkangas ja miten sieltä pääsee pois . Oli lopulta pakko uskoa sitä viittaa ja niinhän se veikin minut tutun tien varteen.

Nälkä vähän kasvoi syödessä ja polkaisin vielä Haapalehtoon, josta myöskin pääsee kuntoradalle. Sieltä kotiinpäin, mutta jatkoin vielä Hönttämäkeen. Ihan oikeasti alkaa tulla pyöräkuumetta... Olis se niin kiva ajella tuolla jollain vähän tarkoitukseen sopivammalla pyörällä.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 30min
Matka: 28 km
Keskinopeus: 18,5 km/h
Keskisyke: 129
Maksimisyke: 162

Keskisyke jäi yllättävän alas, vaikka siellä hieman pehmeällä kuntoradalla poljinkin pitkään. Välillä luulin mittarin jo jämähtäneen näyttämään pelkkiä alhaisia lukuja, mutta kyllä se syke siitä aina nousi, kun polkaisi vähän lujempaa tai mäkeä ylös. Polvi meinasi puolimatkassa olla taas vähän kipeä.