Kun juoksutavoite lähestyy, on uudesta ohjelmasta jätetty kokonaan pois vaihtoehtoiset treenit, sillä tässä vaiheessa pitäisi juoksumääriä alkaa kasvattaa. Koska päätin lopulta ilmottautua terwahölkkään (10 km), en jaksa niin välittää tuosta lajinomaisen treenaamisen "pakosta", kun ei jalat sitä oikein tunnu kestävän. 10 km menee kyllä vähemmälläkin juoksuharjoittelulla. Tärkeää ei nyt ole se mitä teen, kunhan teen.

Maanantai: 60 min (PK), johon 10min reipasta juoksua (VK), pal. 5min ja 5 min reipasta juoksua

BodyStep + matkat pyöräillen. Vähän ennen steppiä välähti mieleen, että jos ei ole melkein kahteen viikkoon uskaltanut liiemmin rasittaa jalkaa, niin ei taida olla viisasta aloittaa sitä stepillä... No siinä vaiheessa oli jo (melkein) liian myöhäistä perääntyä . Vähän se tuntui jalassa (siis takareidessä), mutta en antanut häiritä. Tuli tehokkaampi step entä edellisellä kerralla. Kotimatkalla pyörätie oli yhdestä kohdasta vähän veden vallassa, oli pakko ottaa reilusti vauhtia, että selvisi polkematta lätäkön läpi. Melkoisesti meinasi hapottaa.

Tiedot stepistä:
Kesto: 55 min
Keskisyke: 149
Maksimisyke: 174

Tiistai: Kuntosali

Sen verran edellisen päivän steppi tuntui jalassa, että edelleen jätin kyykyt tekemättä. Tosin olin ne aikonut jättää tekemättä muutenkin, koska ajattelin lihasten kuitenkin kipeytyvän tauon jälkeen ja hieronta oli varattuna seuraavalle päivälle. Kerran oon erehtynyt tekemään liian rankan kuntosalitreenin ennen hierontaa, eikä siitä hieronnasta sitten kyllä meinannut tulla mitään.

KeskiviikkoLepo

Pidin oikein kunnollisen lepopäivän, menin töihinkin autolla. Koirien iltalenkkiä (30 min) en osaa laskea liikunnaksi. Hieronta ei ollut aivan yhtä kamalaa kuin ensimmäisellä kerralla. Varsinkin pohkeet tuntui nyt paremmilta. En tiedä sitten, että hierottiinko ne vähän hellemmin aikaisemman kivuliaan kokemuksen vuoksi. Jumissa oli nyt varsinkin vasen pakara. Siihen hyvä että kesti koskea, niin lihakset alkoivat nytkähdellä aivan hallitsemattoamsti. Samoin vasen etu&takareisi oli pahemmin jumissa kuin oikea puoli. Oon tuon vasemman puolen kireyden tiedostanutkin, mutta sitä on niin paljon ankeampi venytellä, kun ei veny yhtä hyvin kuin toiselta puolelta. Loogista. Pohkeiden parempi tilanne saattoi kyllä johtua siitäkin, että ne on olleet se ongelmakohta, joihin olen keskittynyt muiden lihasten kustannuksella.

Torstai: Juoksukoulun kokoontuminen (luento vaihtoehtoisista treenimuodoista) ja yhteislenkki

Yhteislenkkejä on pakkasista johtuen ollut tosi vähän ja niille harvoille en ole mennyt. Tällä kertaa mukaan oli kuitenkin lähdössä toinenkin "ei-maratoonari", joten päätin lähteä mukaan. Maratoonarit erkanivat heti porukasta ja puolimaratoonarit juoksivat sen verran reippaasti, että me kaksi kympin juoksijaa meinattiin jäädä jälkeen heti alussa. Kohta juoksu alkoi kuitenkin kulkea ja saatiin pääryhmä kiinni. Vauhti oli kovempi kuin mitä minä PK-lenkeilläni menen. 20 minuutin juoksemisen jälkeen aloin miettiä asian järkevyyttä. Juoksu kyllä tuntui hyvältä edelleen, mutta edessä oli kuitenkin 40 min ja jalassa tuntui. Aloin vähän miettiä takaisin lähtemistä ja se kympinjuoksijakaverini oli halukas lähtemään kans. Siinä sitten kahdestaan juostessamme totesimme, että kumpikin oikeasti voisi juosta vähän hitaampaa. Hetki sitä pystyttiin, kunnes vauhti kiihtyi taas. Tässä on se syy, miksi juoksen kaikkein mieluiten yksin. Toisen kanssa juostessa tulee aina juostua liian lujaa, kun kumpikin luulee, että tuo toinen haluaa mennä lujempaa, eikä kumpikaan kehtaa sanoa, että vauhtia voisi hidastaa .

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 43 min
Keskisyke: 147
Maksimisyke: 178

Maksimisykettä vähän epäilen, kun ei syke stepissäkään monta minuuttia täysillä mennessä tahdo nousta noin korkealle. Jos tuo ei ole sykemittarin sekoilua, niin ehkä se tuli loppumatkasta, kun innostuin hetkeksi tekemään juoksutekniikkaharjoituksia. Ne tuntui yllättävän hengästyttäviltä siinä vaiheessa. Pyöräillen olin taas liikkeellä.

PerjantaiLepo

Sen verran liikuntaa kuitenkin, että pyöräilin töihin (+lenkitin koirat tietty). Jalka edellisen päivän juoksulenkin jäljiltä selvästi taas pahempi .

Lauantai:  Lepo/PK-harjoitus 40-60min

Spinning. Ihan kevyesti, PK-alueella pysytellen. Jalka ei ihan tykännyt seisten polkemisesta, mutta poljin silti. Tällä kertaa autolla liikkeellä.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 53 min
Keskisyke: 128
Maksimisyke: 143

Sunnuntai: Pitkä juoksu-kävely 1h 10min – 1h 20 min (PK)

Juoksu on out, sauvakävely on out, pelkkä kävely yksistään on out, Hukassa ei mitään pitkäksi lenkiksi sopivaa... Pyörälenkille siis. Luulen, että tulen näitä tässä taas tekemään vähän enemmän, kunhan tenttiinlukukiireetkin taas alkaa ja jos/kun jalka ei edelleenkään kestä juoksemista.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 31min
Keskisyke: 131
Maksimisyke: 155