Loppukesän satoa

 

Todellisuudessa sukat on osittain keväältäkin. Silloinhan tein ne ihan kamalan rumat villasukat Tico tico -langasta, mutta lupasin olla lannistumatta ja tehdä vielä lisääkin. No siltä ajalta on nuo pellesukat kuvassa ihan oikealla. Edelleenkään en siis päässyt ajatuksesta, että sukat voisi olla hauskat, jos ne on erilaiset. Onhan ne. Tavallaan. Mutta kyllä minä seuraavasta parista aloin sitten tehdä keskenään samanlaisia (nämä on tosin kesken vielä...). Tarjosin ystävälleni sukkapinosta jotkut sukat ja yllättäen hän valitsi juuri nuo pellesukat. Ehkä sillä oli jotain merkitystä, että hän työskentelee lastentarhassa...

Olikohan se sitten peräti heinäkuun loppua, kun aloin taas katsella kaupassa lankahyllyjä. Peräti, koska yleensä innostus tulee vasta syksyllä. Ihastuin 7 Veljestä Raita -langan väreihin (sukat vasemmalla ja toisena oikealta), mutta arvelutti vähän tuo kapeampi raita, aikaisemmin oon neulonut vaan jättiraidasta. Siihen ei muuten ole tullut nyt mitään uusia värejä?! Raitalangasta en halunnut tehdä kantapäätä enkä kärkikavennusta, koska en tykkää siitä miltä ne näyttää. Siksi ostin yksiväristä kaveriksi. Olisin halunnut jotain muuta kuin vihreää, mutta eihän kaupassa ollut kanervaa, jonka oletin mahdollisesti sopivan raitojen väreihin. Vihreä oli siis otettava, koska aloittamaan piti päästä tietysti heti. Ensin tein nuo pitemmät. Käsiala mulla tuntuu kiristyneen edelleen, joten en voinut tehdä varresta yhtä pitkää kuin aikaisemmin. Lisäksi tein sukasta muutenkin vähän pienemmän, koska aikaisemmat sukat on venyneet vähän ehkä liikaa. Lopputulos oli, että sukista tuli aika naftit, menee mun jalkaan ilman sukkaa alla. Nämä lähtee eteenpäin, jos löydän vaan jonkun, joka huolii ne. Lankaa olin taas ostanut ihan liikaa, joten jatkoin raitasukkien tekoa. Malli on sama (Novitalta), jolla tein jotkut ihan esimmäisistä sukistani. Yritin opetella neulomaan hieman löysempää ja tuo malli oli kyllä siitä kiitollinen, että siinä ei löysät silmukat näy niin selvästi, joten jopa minä pystyin hyväksymään lopputuloksen . En tiedä, onko raitalanka vähän ohuempaa, siltä se kyllä tuntui, lisäksi tuo malli vetää vähän neuletta kasaan, joten aika napakat tuli näistäkin. Onneksi kummityttö kuuluu kasvaneen vuodessa sen verran, että nämä lähtee Espooseen.

Seuraavaksi harmaa-vihreäraitaiset sukat 7 Veljeksestä (keskellä). Jos oli raitalanka ohutta, niin nämä molemmat oli sitten vastaavasti paksuja . Vähän turhankin tönkit sukat tuli ja ensin ajattelin etsiä näillekin uuden kodin. Varsinkin, kun tulossa alkoi olla jo nuo viimeiset (kanerva-harmaa), joista tykkään paljon. Väri ei vaan ole ehkä ihan minun, joten päädyin pitämään vihreä-harmaat, kun onhan mulla se vihreä takkikin. Sen sijaan nuo toiset annan (ehkä) pois. Ongelma on se, että en meinaa raskia luopua tekemistäni uusista sukista. Mutta kun uusia tulee, jää vanhat vähemmälle käytölle. Ja niitä ei enää viiti kenellekään antaa, kun ovat jo kulahtaneet. Ehkä mun pitää tosiaan alkaa tehdä vähän liian pieniä sukkia, niin saan kokeilla eri värejä, mutta oma sukkavuori ei loputtomiin kasva .