Sääennusteet lupasivat taas tälle päivälle reipasta pakkasta. Mittari näytti aamulla  kuitenkin vain -15,5 ja innostuin ajatuksesta pyöräillä töihin ja salille. Kun sitten pääsin koirien kanssa pihalle, tajusin että lunta oli tullut yöllä niin paljon, että sunnuntaiyön sateen jäljiltä auraamatta jätetyillä pyöräteillä ei varmasti voi ajaa. Mutta pian huomasin auran käyneen sittenkin. Innoissani lähdin pyörällä töihin vain huomatakseni, että aurattu oli tosiaan jo ennen kello kuutta osa II-kiireellisyysluokan pyöräteistä, mutta ei lähellekään kokonaan sitä pääväylää, joka kuuluu ennen klo 7 aurattaviin (töihin pyöräilin klo 7.30 jälkeen). Mutta perille pääsin pienistä kiroiluista huolimatta ja edelleen olin innoissani päästessäni salille pyörällä. Kunnes huomasin, että pakkanen ei suinkaan lauhdu päivän aikana vaan kiristyy edelleen, lunta tulee ja tuulee. 6 km vai 16 km? Vai autokyyti?

Lisäys: Aamulla laitoin kaupungille palautetta pyöräteiden kunnossapidosta, kritisoin mm. aurausrajoja ja kysyin, että miten on mahdollista, että Ruskon teollisuusalueen pyörätiet pidetään paremmassa kunnossa kuin läheisen asutusalueen, vaikka käyttömäärät kevyenliikenteen väylillä ovat varmasti aivan eri luokkaa.

Saamani vastaus:
 "Hei! Talvikankaan 1-luokan pyörätiet on aurattu tiistaiaamuksi yöllisen sateen takia. Maanantaiaamun kertymä oli noin 2 cm, joten lähtökynnys ei ollut vielä täyttynyt. 2-luokan väyliä ei ole samassa yhteydessä aurattu (lähtöraja 5cm), joten siellä oli ennen tämän aamun sadetta reilut 3 cm lunta pohjalla. Tuossa tilanteessa aamullinen sade, joka alkoi rankempana klo 5 aikaan, laukaisi ensin 2-luokan väylien lähtörajan. Ennusteen mukaan kertymän ei olisi pitänyt olla niin suuri, että 1-luokan väyliä joutuisi auraamaan. Sade tuli kuitenkin ennustettua voimakkaampana, joten kaikki väylät aurattiin, osin käänteisessä järjestyksessä. Koska sade ajoittui rankempana klo 5 ja 7 väliin, on luonnollista, ettei kaikkia 1-luokan väyliä ole ehditty aurata klo 7.50."

Tuohon saa**nan aurausrajapaskaan ne vaan nojaa, samoin teki katujen kunnossapitäjä aamulla, kun työkaverini soitti sinne samasta aiheesta (ei näköjään toimi homma muillakaan alueilla...). Melkein tekisi mieli vastata, että työntäkää ne mittatikkunne pe*seeseen ja kokeilkaa itse miltä tuntuu pyöräillä, kun se 3 cm lumikertymä tallautuu tielle usean päivän ajan.