Maanantai: Lepo

Tiistai: Kuntosali

Kuntosalitreeni meni ihan normaalisti, mutta sen jälkeen oli pakko soittaa Juha hakemaan minua kotiin. Jo salille pyöräillessä olin paleltua, tuuli sen verran kovasti ja kylmästi ja pakkasta olin n. -15. Kotimatkalla tuuli olisi vielä ollut pääasiassa vastainen (taas...), eikä sisu riittänyt lähtä polkemaan. Mistä tosin olin aika onnellinen nähdessäni autosta tuulessa lepattavat liput...

Keskiviikko: Lepo

Kävin hierojalla hierotuttamassa itseni päästä varpaisiin. Tällä kertaa kokemus ei ollut yhtä kammottava, ehkä hieroja otti vähän varovaisemmin, kun kerroin edellisen kerran jäljiltä olleeni oikeasti kipeä.

Torstai: PK-harjoitus 40-60 min

Kylmä oli edelleen (lähempänä -20) ja se pirun tuuli! Kävin matolla juoksemassa. Tai ensimmäiset 10 min meni crosstrainerilla, kun juoksumattoja ei ollut vapaana + loput 10 minuuttia, koska juokseminen oli jotenkin tahmeaa. Johtuiko edellisen päivän hieronnasta?

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 62 min
Keskisyke: 136
Maksimisyke: 145

Perjantai: Reipas ryhmäliikuntatunti TAI Hölkkä 10 min jonka jälkeen 2 x 5 min reipasta (VK) loppuverkka 10 min

Kävin vaihteeksi stepissä. Yritin tankata nyt paremmin kuin edellisellä kerralla, mutta siitä huolimatta vähän hirvitti, että jos saan itseni taas heikkoon kuntoon. En tiedä otinko alun varovaisemmin, en ainakaan tarkoituksella, mutta sykkeet vaikutti vähän siltä, kun keskisyke jäi normaalia alhaisemmaksi (yleensä yli 150). Koko tunti tuntui hyvältä ja loppua kohti pystyi lisäämään tehoja entisestään.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 53 min
Keskisyke: 146
Maksimisyke: 178

Lauantai: Lepo

Lepo siis olisi ollut viimeistään jo nyt vuorossa (tällä viikolla juoksuohjelmassa 3 lepopäivää), mutta minä menin salille. Lisäksi kävi niin hassusti, että luulin jättäneeni yhden juoksuharjoituksen tekemättä, miten lie olen lukenut ohjelmaa vai liekö väärää viikkoa...? Ajattelin sitten tekaista myös sen väliin jääneen, mutta kuvittelin sen olleen 60 min harjoitus ja päätin, että se tuli tehtyä torstaina, siis silloin kun oikeasti olin tekemässä 40-60 min harjoitusta. Näin ollen lyhensin lauantaina harjoituksen tuohon 40 minuuttiin . Pohkeet oli taas vähän jumissa stepin jälkeen (ei näköjään saisi pitää taukoja siitä lajista...), joten treenasin crosstrainerilla. 20 minuutin jälkeen meinasi jo sinnikkyys loppua, kun se on edelleenkin yksi tylsimmistä laitteista joita tiedän. Mutta onneksi olin mennyt alakerran paremmille trainereille, joissa vastusta voi säätää pienemmillä lisäyksillä. Kuuntelin sitten musiikkia MP3:lta randomilla ja vaihtelin vastusta ja tempoa soivan kappaleen perusteella. Melkein sain aikani hyvin kulumaan.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 44 min
Keskisyke: 135
Maksimisyke: 150

Sunnuntai: Pitkä juoksu-kävely TAI Sauvakävely

Vaikka tuossa tulikin vähän niin kuin yksi ylimääräinen treeni tehtyä, niin ei sitä silti voi ohjelmaan oikeasti merkattua treeniä tekemättä jättää . Tämä tosin keveni pakostakin, koska kävin edellisenä päivänä ottamassa sikainfluenssapiikin ja käsi oli sen verran kipeä, että sauvakävelyä ei oikein voinut ajatellakaan. Kävin sitten Ringan kanssa reippaalla kävelyllä ilman sauvoja. Vaikka alkuun tuntui, että reippaudesta ei ole tietoakaan... Liekö sitten rokotuksen vaikutusta, vai väsyttikö perinteisesti taas siksi, että aloitin sunnuntaipäivän tekemättä yhtään mitään. Oleilu ei vaan sovi mulle...

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 15min
Keskisyke: 126
Maksimisyke: 145

En jaksanut ottaa trackeria mukaani ja koska kuljettiin metsässä, en jaksanut laskea kuljettua matkaa karttapaikastakaan. Kovin nopeaa ei eteneminen aina ollut, johtuen lumisista pyöräteistä ja vielä lumisemmista metsäpoluista, joilla oikeasti sai vauhtia hidastaa kunnolla, että syke ei noussut korkealle.