Kun tälle viikolle ei nyt oikeasti ollut juoksuohjelmaa, niin jatkoin vanhan perusteella

Maanantai: Lepo

Kerrankin lepopäivä tuntui oikeasti ansaitulta. Pohkeet ainakin oli ihan jumissa sunnuntain stepin jäljiltä.

Tiistai: Kuntosali

Kuntosalin lisäksi juoksutuntumaa matolla 30 min (alkuun). Loppuverkka crosstrainerillä. Edelleen liian kylmä ulkopyöräilylle

Keskiviikko: PK-harjoitus 40 - 60 min

Ohjelmassa lukee lepo, mutta johan minä koko aamupäivän ja iltapäivän lepäsin, koirien lenkitystä lukuunottamatta. Joten illalla en enää malttanut ja kävin spinningissä. Aluksi oli tarkoitus tehdä torstain PK-harjoitus, mutta päätin sittenkin unohtaa sykemittarin tuijottelun ja antaa mennä. Koko tunnin aikana en vilkaisutkaan mittaria, poljin kovaa, jos hyvältä tuntui.

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 56 min
Keskisyke: 137
Maksimisyke: 170

Vaikka keskisyke näyttääkin olevan OK, niin ei tämä kuitenkaan tainnut oikein PK-treenistä käydä. 14 minuuttia olin pysynyt sykealueella 120-140.

Torstai: Juoksukoulun 9. kokoontuminen - Uudet juoksuohjelmat

Torstaina saatiin siis uudet juoksuohjelmat. Kovin samanlaiselta näyttää kuin edellisetkin. Ehkä odotin treenien vähän lisääntyvän. Tästä eteenpäin siis vanha ohjelma jää pois ja uusi astuu tilalle.

"Luennon" jälkeen ohjelmassa olisi ollut yhteislenkki, mutta kun pakkanen edelleen oli siellä -30 asteen tietämissä, niin ei oikein ollut asiaa ulos lenkkeilemään. Alunperin olin ajatellut, että jos juoksulenkki toteutuu, mutta pakkasta on reilusti (n. -20), jätän minä juoksulenkin väliin ja menen salille. Koska tosiaan kukaan ei sitten mennyt juoksemaan, ehdotti Maija, että käytäisiin porukalla pilateksessa. Minäkin menin sitten sinne, kun ajattelin, että en kuitenkaan saa yksin pilatekseen lähdettyä.

Ei ollu pilates mun juttu. Sehän oli raskasta . Ei kun oikeasti, en tykännyt, kun en osannut. Kaikki energia meni ohjeiden kuunteluun ja niiden toteuttamisen yrittämiseen. En osannut hengittää oikein, unohtelin, että pitikö missäkin vaiheessa nyt hengittää sisään vai ulos ja lisäksi tuntui, että happi ei riitä ja lopulta piti hengittää miten sattuu. Kovin tehokkaasti en pystynyt liikkeitä tekemään. Kyllä tästä vois tulla mun juttu, kun vaan kävisin useammin, mutta en usko, että saan mentyä. Tehokasta se kyllä oli niiltä osin, mitä kunnolla sain tehtyä.

Perjantai: Lepo

Paitsi että menin salille.

Lauantai: Hölkkä 10 min, 2x5 min reipasta juoksua (VK), palauttelu vetojen välillä 5 min, loppuverkka 10 min

Paitsi että tein edistyneempien ohjelmalla, alkuun ja loppuun juoksua 15 min ja vetoja yhteensä 3.

Harjoituksen tiedot:
Aika: 55 min
Keskisyke: 138
Maksimisyke: 161

Vaikka pakkanen jo lauhtumassa olikin, oli sitä vielä sen verran, että kävin juoksemassa matolla. Koko ajan juoksin (lukuunottamatta alun 2 minuuttia, jotka kävelin lämmitäkseni vähän + viimeisen kovimman vedon jälkeistä minuuttia, jonka kävelin palautellakseni), vaikka sääressä oli sellainen tunne, joka "tuntuu etäisesti tutulta". Tavallaan tutulta, tavallaan ei (ei tunnu samalta kuin viimeksi ihan alussa, mutta tuntuu vähän samalta kuin paranemisen loppuvaiheessa). Juostessa jalkaan ei käy, joten olen juossut. Vai oisko tässä nyt oikeasti se paikka, kun kannattais tehdä jotain muuta? Nähtäväksi jää. Juoksutreenin jälkeen melkein menin vielä kuntosalille, mutta kotona odotti koirat ja tenttikirjat, joten päätin laittaa asioita eri tavalla tärkeysjärjestykseen.

Tunti matolla meni muuten kivan nopeasti katsellessa ohjelmaa lontoolaisesta naisesta, joka 55 vuotta oli haaveillut näkevänsä revontulet. Ohjelmassa hän lähti Norjaan niitä etsimään ja löysi lopulta (vaikka minusta se kyllä vaikutti feikiltä, mutta olipahan dokumentilla onnellinen loppu).

Sunnuntai: Pitkä juoksu-kävely TAI Hiihto 1h - 1h 20min (PK)

Minähän en hiihdä. En ole hiihtänyt sitten kevättalven -96, enkä omista edes suksia. Uskon, että voisin hiihdostakin tykätä, mutta sitä en usko, että ihan heti suksia ostan... Jatkossa siis kirjaan tähän vaihtoehtotreeniksi sen sauvakävelyn.

Nytkin kävin siis sauvakävelyllä, ihan yksin, kun olin jo aamupäivällä käyttänyt Ringaa metsälenkillä. Kävelin saman reitin kuin edellisellä viikolla, nyt huvikseni Sports trackerin kanssa, joka antoikin matkaksi 300 m vähemmän kuin mitä sain Kansalaisen karttapaikasta. Jompikumpi on pikkuisen pielessä tai sitten karttapaikkaan laittamani reitti ei ole ollut aivan täsmälleen oikea.

Jos aikaisemmin olen valittanut huonosti auratuista pyöräteistä, niin nyt voisin valittaa liian hyvästä aurauksesta . Iso osa reitistä oli aurattu niin hyvin, että asvaltin päällä ei ollut kuin pieni kerros lunta. Senpä vuoksi sauvat taas lipsui. Kun sitten pääsi tielle, jolla oli paksumpi, mutta silti tiivis lumikerros, oli käveleminen suorastaan nautinnollista ja vauhti kiihtyi. Sykemittari oli takin hihan alla, enkä sitä vilkuillut, mutta kyllähän minä nyt tunsin, että aika reippaanlaisesti kuljin niillä hyvillä pätkillä. Oli se näköjään sitten mennyt reippaanlaisesti niillä huonommillakin pätkillä...

Harjoituksen tiedot:
Kesto: 1h 18min (6 min nopeammin kuin edellisellä kerralla!)
Matka: 9,6 km
Keskivauhti: 8:10 min/km
Keskisyke: 149
Maksimisyke: 164

Menipä hyvä PK-harjoitus aikalailla pieleen . Pk-sykkeillä lenkistä olin ollut 2min 26s .

Ja se pahuksen sääri muistuttelee olemassaolollaan... Onneksi ensi viikolla ei pitäis olla kovasti pakkasta, taitaa tulla pyöräilytreenejä .